Mainos

Maapallon viimeiset metsäpeurat ovat nyt uhattuina

Sudet, karhut ja ilvekset uhkaavat Suomen metsäpeurakantaa, kertoo Metsästäjäliitto. Syy metsäpeuran häviämiseen on se, että suurpetojen kannat ovat kasvaneet viime vuosina rajusti.

Liitto vaatii nyt, että suurpetojen määrää on rajoitettava metsäpeuran pelastamiseksi.

Suomalainen metsäpeurakanta on lajin viimeinen esiintymä maapallolla. Venäjän puolen metsäpeurakanta on käytännössä hävinnyt. Metsäpeura on nimetty kansainvälisessä suojelussa Suomen vastuulajiksi.

Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen tuoreimmat laskennat kertovat, että Kainuun metsäpeurakanta on romahtanut noin puoleen aiemmasta. Laskennan mukaan metsäpeuroja on siellä enää runsaat 800 yksilöä. Lisäksi Suomenselällä arvioidaan olevan runsaat 1 000 metsäpeuraa.

Metsästäjäliitto vaatii 200 karhunkaatolupaa

Metsästäjäliitto on esittänyt maa- ja metsätalousministeriölle, että suurpetojen kaatomääriä on lisättävä metsäpeuran pelastamiseksi. Ministeriö on esittänyt karhun kaatomääräksi enintään 178 yksilöä ja suden enintään 22 yksilöä. Metsästäjäliitto esittää vastaaviksi luvuiksi 200 karhunkaatolupaa ja 50 sudenkaatolupaa. Ilvesten kaatoluvat on jätettävä Metsästäjäliiton mielestä riistanhoitopiirien harkintaan, sillä ilveskanta on kasvanut erityisen voimakkaasti.

Suomen suurpetokannat ovat jo aikaa sitten saavuttaneet niiden kannanhoitosuunnitelmien mukaiset vähimmäiskannat. Suurpetoja on Metsästäjäliiton mukaan voitava verottaa aiempaa voimakkaammin, jotta niiden aiheuttamat vahingot voidaan estää.

Ministeriön nyt esittämillä kaatomäärillä sekä karhu- että susikanta jatkavat kasvuaan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.