Mainos

Maakuntaportaali eKarjala tiedottaa monipuolisesti

Kesällä 2000 avattu maakuntaportaali eKarjala on osa laajaa vuonna 1998 alkanutta Etelä-Karjalan Tietomaakuntahanketta. Etelä-Karjalan liitto on tämän Euroopan Unionin hankkeen koordinaattori ja pääorganisointivastuu on Lappeenrannan teknillisellä yliopistolla. Tällä hetkellä hankkeella on käynnissä kaksi projektia joissa toisessa kehitetään laajalla sektorilla maakunnallisia tietoyhteiskuntapalveluita ja toisessa oppimista ja vuorovaikutusta sekä elinkeinoelämää tukevia sähköisiä palveluita.

eKarjalassa on mukana 13 Etelä-Karjalan kuntaa, sairaanhoitopiiri ja koulutuskuntayhtymä. Projektityöryhmässä on neljä henkilöä, eli projektijohtaja ja kolme suunnittelijaa.

Maakunnan toimijat yhdessä tuottavat sisältöä portaaliin. Maakunnan paikallislehdet tuottavat joka arkipäivä vaihtuvan Päivän palat osion. Teemoihin sisältöä tuottavat mm. maakunnan kirjastot, kulttuuritoimi, Lappeenrannan teknillinen yliopisto, Etelä-Karjalan ammattikorkeakoulu, Etelä-Karjalan sairaanhoitopiiri, Etelä-Karjalan Yrittäjät sekä Etelä-Karjalan Kauppakamari. Ja monet muut. Ajan saatossa teemat kasvavat isommiksi kokonaisuuksiksi, porteiksi, joilla hoidetaan portaalin personointi. Myös yksittäinen kansalainen saa ja voi tuottaa mielekästä sisältöä eKarjalaan joko osallistumalla keskusteluun tai tarjoamalla juttuja eri teemoihin.

eKarjala nostaa alueen seutukunnat tasaisesti esille ja antaa kaikille toimijoille samat mahdollisuudet näkyvyyteen. Sivustolta löytyvät mm. 130 eteläkarjalaisen yhdistyksen kotisivut ja maakunnallisina - mm. tapahtumakalenteri, kuvapankki ja yritysrekisteri.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.