Maajoukkuekomennukset sekoittavat illan ainoan ottelun kokoonpanoja – 18-vuotias nuorten maailmanmestari debytoi

SM-liigassa pelataan tiistai-iltana vain yksi ottelu, kun Lahden Pelicans isännöi Rauman Lukkoa. Molemmilla joukkueilla on muutama pelaaja maajoukkueiden mukana, joten varsinkin Pelicansin kokoonpanoossa nähdään yllätyksiä.

Artikkelin videossa Tulosruudun raportti lauantain kierrokselta SM-liigassa

Pelicans-Lukko

Pelicansin tuloskunto on kääntynyt pieneen laskuun viime aikoina. Se on voittanut edellisestä kymmenestä ottelustaan vain kolme.

Pelicansin murheenkryyninä on ollut pelaamisen tason heittely otteluiden ja ajoittain jopa erien välillä. Esimerkiksi Ässät nousi edellisessä ottelussa kahden maalin tappioasemasta tasoihin viimeisen peliminuutin aikana.

Pelicansin erikoistilannepelaaminen on niin ikään ollut ailahtelevaista. Ylivoima on rullannut hyvin ja tuottanut tulosta, mutta alivoimapelaaminen on vuotanut.

Lahtelaisten kokoonpanossa on muutoksia. Tshekkipelaajat Jakub Skarek ja Hynek Zohorna ovat maajoukkueiden mukana ja Miska Siikonen loukkaantui edellisessä ottelussa.

Näin ollen kokoonpanoon nousevat Jonne Jantunen, Roope Mäkitalo ja Roope Elimäki. Luukkuvahtina nähdään Adam Nagy, joka on pelannut alkukauden Heinolan Peliitoissa Mestiksessä.

Rauman Lukon tuloskunto on puolestaan menosssa ylöspäin. Se on voittanut edellisestä kymmenestä ottelustaan peräti seitsemän.

Lukko tulee illan otteluun kolme ottelun orastavassa voittoputkessa. Lukko on hieman saanut tilkittyä puolustuspelaamistaan, johon on auttanut vahva maalivahtipelaaminen.

Tämä on näkynyt myös alivoimapelaamisessa, joka on ollut rautaista viime aikoina. Ylivoimapelaaminen puolestaan on jättänyt parantamisen varaa.

Lukolta on poissa maajoukkueiden mukana tshekkipelaaja Jakub Krejcik ja itävaltalaispelaaja Manuel Ganahl.

Kokoonpanoon nousevat Antti Palojärvi sekä 18-vuotias hyökkääjälupaus Ville Petman, joka pelaa uransa ensimmäisen liigaottelun. Petman voitti viime keväänä alle 18-vuotiaiden maailmanmestaruuden Suomen paidassa.

Kokoonpanot löydät täältä

Lue myös:

    Uusimmat