Ässät hakee kaudelleen nostetta, Satakunnan derbyssä isot panokset – HIFK poissaolojen rasittamana Kuopiossa

SM-liigassa pelataan lauantai-iltana kuuden ottelun kierros. Illan mielenkiintoisin ottelu pelataan Porissa, HIFK:lla puolestaan on sivussa NHL-vahvistus Kyle Quincey.

Ässät-Lukko

Satakunnan derbyssä on kovat panokset, sillä molempien joukkueiden alkukausi on jättänyt paljon parantamisen varaa.

Ässät on ennen illan kierrosta sarjajumbona, eikä se ole voittanut vielä kertaakaan tällä kaudella varsinaisella peliajalla.

Ässien urheilujohtaja Jari Korpisalo ei usko kuitenkaan, että ottelu tuo erityistä ekstralatausta, kun ottaa huomioon, missä tilanteessa joukkueet ovat.

– Totta kai ilmeen pitää olla hyvä. Se on ilmiselvää, että Lukko on hyvä joukkue ja parasta pitää laittaa pöytään, Korpisalo totesi MTV Sportille.

– Tällaisessa tilanteessa jokainen peli on siinä mielessä iso. Derbyt ovat Satakunnassa isoja asioita ja mielenkiintoinen matsi on tulossa, hän jatkoi.

Ässien on kuitenkin voitettava, sillä muuten pudotuspeliviiva karkaa todella kauas. Porilaisilla on viivaan matkaa kymmenen pistettä ennen illan ottelua.

Ässiltä on sivussa kokoonpanosta Tommi Taimi, Peter Tiivola ja Lauri Tukonen. Kokoonpanoon nousee Mikael Saha ja Otto Kivenmäki.

Lukon alkukausi on ollut myös hieman murheellinen. Raumalaiset ovat ennen illan kierrosta sarjassa sijalla 13.

Lukko on päästänyt kolmanneksi eniten maaleja sekä tehnyt toiseksi vähiten. Raumalaiset tulevat illan otteluun 1-4-tappio niskassaan, kun se hävisi HPK:lle torstaina.

Lukko tekee illan kokoonpanoonsa pieniä muutoksia, kun Ville Heinola palaa kokoonpanoon, kun puolestaan Mark Auk on sivussa.

KalPa-HIFK

KalPan alkukausi on ollut hieno, sillä se on ennen lauantain kierrosta sijalla viisi.

Illan otteluun se tulee kuitenkin orastavassa tappioputkessa, sillä se on hävinnyt kaksi edellistä otteluaan.

KalPa on kuitenkin pystynyt kairaamaan voittoja ja pisteitä sieltä täältä, vaikka se on kärsinyt useista loukkaantumisista. Poissaolijoiden lisäksi viisikkopelaamisessa on ollut puutteita, jonka takia ehjä 60-minuuttinen on ollut kadoksissa.

KalPa pelaa kuitenkin kiekkokontrollijääkiekkoa, jossa pyritään ensisijaisesti etenemään pystyyn. KalPa onkin hyökkäysalueella pyrkinyt olemaan erityisen suoraviivainen ja se onkin ajoittain pystynyt maalin edestä tekemään maaleja.

KalPa saa pelikieltonsa kärsineen Frank Gymerin takaisin kokoonapanoonsa.

HIFK:n vahva alkukausi on kääntynyt viime viikkojen aikana hieman laskusuuntaiseksi. Edellisestä viidestä ottelustaan se on voittanut vain yhden ottelun.

HIFK on päästänyt 16 maalia näissä otteluissa, joka on auttamattomasti liikaa. HIFK:n ongelmana onkin ollut puolustuspelaaminen sekä ajoittain maalivahtipelaaminen.

Myös ehjä 60 minuuttinen on loistanut poissaolollaan. HIFK tekee runsaasti muutoksia kokoonpanoonsa, kun Kyle Quincey, Thomas Nykopp sekä Juho Keränen ovat sivussa.

Tämän takia 17-vuotias huippulupaus Anton Lundell nousee kakkosketjun keskelle. Lucas Lessio ja Elias Ulander puolestaan palaavat kokoonpanoon.

TPS-Tappara

TPS on aloittanut kuluvan kauden hienosti, sillä turkulaisseura on sarjassa kolmantena ennen illan kierrosta.

TPS on voittanut edellisestä viidestä ottelustaan kolme ottelua. Edellisen kerran se pelasi torstaina, kun se kukisti HIFK:n jatkoajan päätteeksi 3-2-lukemin.

TPS:ää on alkukaudesta siivittänyt erikoistilannepelaaminen, joka on ollut sarjan parhaimmistoa. Myös tasainen viisikkopelaaminen on auttanut, joskin siinä on ollut ajoittain puutteita.

TPS:n tehomiehinä ovat häärineet Oula Palve sekä Ilari FIlppula ja TPS onkin ollut ajoittan pelottavan paljon heidän varassaan.

TPS tekee illan otteluun pieniä muutoksia, joista merkittävin on se, että Henrik Haukeland on torjuntavuorossa.

Tapparan alkukausi on ollut yskähtelevä. Tamperelaiset ovat ennen lauantain kierrosta sarjassa sijalla 11. Tappara tulee kuitenkin illan otteluun voitto taskussaan, sillä se voitti perjantaina KooKoon 3-2-lukemin.

Tapparan viisikkopelaamisessa on ollut ajoittaisia vaikeuksia sekä tehokkuus maalipaikoissa on loistanut poissaolollaan.

Myös Tapparan erikoistilannepelaaminen on ollut erittäin vaisua. Ylivoima on ollut sarjan toiseksi tehotonta ja alivoima heikointa.

Tappara tekee kokoonpanoonsa pieniä muutoksia, kun Antti Erkinjuntti on tiputettu nelosketjuun ja hänen paikkansa kolmosketjun laidassa ottaa Anton Levtchi.

Muut ottelut:

HPK-Pelicans, kokoonpanot: 

Kärpät-Sport, kokoonpanot: 

SaiPa-JYP, kokoonpanot (Eric Perrin sivussa): 

Lue myös:

    Uusimmat