Lukon 17-vuotiaalle huippulupaukselle ensimmäiset peliminuutit Liigassa – Pelicansilta sivussa tärkeä hyökkääjä

SM-liigassa pelataan keskiviikkoiltana kolmen ottelun kierros. Tampereella pelataan pelitavallisesti äärimmäisen mielenkiintoinen ottelun, kun taas Lukon riveissä ensimmäiset minuuttinsa Liigassa saa 17-vuotias hyökkääjä Antti Saarela, kun raumalaiset kohtaavat Pelicansin.

Ylälaidan videolla Tulosruudun raportti lauantain SM-liigakierrokselta.

Ilves-HPK

Tampereella on lupa odottaa upeaa ja jännittävää kiekkoiltaa. Molemmat joukkueet ovat aloittaneet tämän kauden vakuuttavasti, joskin molempien joukkueiden tuloskunnot ovat kääntyneet hieman laskuun viime aikoina.

Ilves on voittanut edellisistä viidestä ottelustaan vain yhden. HPK puolestaan on voittanut kaksi ottelua yhtä monessa ottelussa.

Se, miksi illan ottelu on äärimmäisen mielenkiintoinen johtuu siitä, että molemmat joukkueet pelaavat aloitteellista kiekkokontrollijääkiekkoa. Molemmat joukkueet pyrkivät puolustamaan eteenpäin, luistelevat paljon molempiin suuntiin ja hyökkäävät laadukkaasti.

Ilveksen kohdalla viime aikoina on sakannut erikoistilannepelaaminen, ja varsinkin ylivoimapelaminen, joka on maksanut muutamien otteluiden voitot.

HPK:lla puolestaan ylivoimapelaaminen on toiminut ajoittain kohtuu hyvin, mutta alivoimapelaaminen on ollut tehotonta.

Ilves tekee kokoonpanoonsa pienen muutoksen, kun hyökkääjä Juho Liuksiala on sivussa. Torjuntavuorossa on puolestaan Antti Lehtonen.

Lukko-Pelicans

Rauman Lukon kausi on ollut ailahtelevainen. Lukko aloitti kauden heikosti, mutta alkoi saada hieman pelaamisestaan kiinni. Sitten se vajosi tappioputkeen, kunnes edellisissä kolmesta ottelusta Lukko on ottanut kaksi voittoa.

Lukon puolustuspelaaminen on kohentunut viime aikoina, sillä raumalaiset ovat päästäneet edellisissä viidessä ottelussaan vain yhdeksän maalia. Lukon ylivoimapelaaminen on sen sijaan ollut erittäin tehotonta.

Lukolle kotiottelut ovat tällä kaudella hankalia. Se on sarjan toiseksi heikoin kotijoukkue, sillä se on kerännyt vain 11 pistettä yhdeksästä kotiottelustaan.

Lukon 17-vuotias lupaus Antti Saarela pelaa uransa ensimmäiset minuutit illan ottelussa SM-liigassa. Saarela oli merkitty reilu vuosi sitten Lukon kokoonpanoon 13. hyökkääjänä, mutta tuolloin hän ei saanut peliaikaa.

Lahden Pelicans on ollut yksi alkukauden suurimmista yllätyksistä. Se on ennen illan kierrosta sarjassa viidentenä ja on voittanut edellisistä viidestä ottelustaan kolme.

Hyvästä tuloskunnosta huolimatta Pelicansin erikoistilannepelaaminen on ollut vaikeuksissa. Ylivoimapelaaminen on pyörinyt 17,39 prosentin tehokkuudeella, kun taas alivoimapelaaminen on onnistunut vain 71,43 prosenttisesti.

Illan ottelusta Pelicansilta on sivussa hyökkääjä Jesse Mankinen.

SaiPa-Jukurit

SaiPa on noussut salaa vaivihkaa sarjassa kuuden joukkoon. Se tulee illan otteluun 3-4-tappio niskassaan, mutta on tehnyt edellisiin kolmeen otteluun peräti 11 maalia.

Toki SaiPa on päästänyt omiin 10 maalia, joka osaltaan ilmentää SaiPan ongelmia viisikkopelissä. SaiPan ylivoimapelaaminen on jauhanut tuhoisalla tavalla, sillä lappeenrantalaisten ylivoimaprosentti edellisissä viidessä ottelussa on peräti 37,50.

SaiPa on ollut myös tällä kaudella kivenkova kotijoukkue, sillä se on jäänyt vain kerran pisteittä kotikaukaulossaan.

Illan ottelusta SaiPalta ovat sivussa Ville Koho ja Elmeri Kaksonen.

Mikkelin Jukurit taistelee tällä kaudella tosissaan pduotuspelipaikasta. Jukurien pelaaminen on ollut läpi kauden vankkaa suorittamista, ja mikkeliläisille onkin muodostumassa pelillinen identiteetti.

Jukurit puolustaa kurinalaisesti ja tiivisti, mutta työkalupakista löytyy myös aggressiivisempi puolustuspelin vaihe. Kiekollisena Jukurit on rauhallinen ja se pyrkii hyökkäämään ensisijaisesti yhtenä viisikkona.

Jukureilla on iso lovi puolustuksessa, sillä joukkueen kultakypärä puolustaja Teemu Suhonen on sivussa illan kokoonapanosta.

Lue myös:

    Uusimmat