Chicago Blackhawksissa säväyttänyt Henri Jokiharju nuorten MM-joukkueeseen? ”On yhä mahdollista”

Toisin kuin moni ennen kauden alkua uskoi, 19-vuotias Henri Jokiharju on ottanut vakituisen pelipaikan Chicago Blackhawksin puolustuksesta. Hyvästä alkukaudesta huolimatta suomalainen saatetaan silti nähdä vahvistamassa alle 20-vuotiaiden MM-joukkuetta.

Artikkelin videossa Huomenta Suomen raporttia sunnuntain ja maanantain välisen yön NHL-kierrokselta

Jokiharju oli myös osa viime kisojen joukkuetta, jolloin Suomi putosi Tshekille puolivälierissä rangaistuslaukausten jälkeen. Tappio korpeaa nuorta puolustajaa yhä.

– Puolivälierät päättyivät karulla tavalla. Meidän olisi kuulunut voittaa se peli, Jokiharju sanoi maanantaina Blackhawksin harjoituksissa The Athleticin mukaan.

Jokiharju on tehnyt kuluneella kaudella Chicagolle 28 ottelussa tehot 0+10. Runsaasta peliajasta huolimatta suomalainen saatetaan nähdä jälleen vuodenvaihteen MM-kisoissa.

The Athleticin lähteiden mukaan Blackhawks harkitsee yhä Jokiharjun päästämistä Kanadan Vancouverissa ja Victoriassa pelattaviin kisoihin, jotka alkavat tapaninpäivänä päättyen 5.1.2019 pelattavaan loppuotteluun.

– Vaikea kommentoida asiaa. Emme ole keskustelleet siitä. Uskon, että pelaamiseni kisoissa on yhä mahdollista, Jokiharju sanoi maanantaina.

Jokiharjulta jäisi joukkueeseen liittyessään välistä neljä Blackhawksin runkosarjaottelua. Suomalainen sanoo ymmärtävänsä joukkueen päätöstä, mikä ikinä se tulee olemaan.

Blackhawksin heikko alkukausi puoltaa lähteiden mukaan Jokiharjun liittymistä maajoukkueeseen, jossa hänelle olisi tarjolla johtava rooli. Kisojen uskottaisiin myös tekevän hyvää Jokiharjun itseluottamukselle nuorena pelaajana.

Blackhawksin tähtipuolustaja Duncan Keithinkin parina paljon pelannut suomalainen odottaa seuralta tietoa asiasta, mutta ei ole huolissaan.

– En ole miettinyt asiaa lainkaan. Keskityn vain NHL:ään.

 

Lue myös:

    Uusimmat