TPS:llä pahoja poissaoloja – Timo Pärssisen poika debytoi SM-liigassa

SM-liigassa pelataan tiistai-iltana seitsemän ottelua. Suurin mielenkiinto kohdistuu Lappeenrantaan, jossa pahasti siipirikkoinen TPS haastaa yhden tämän kauden vahvimmista kotijoukkueista.

SaiPa-TPS

SaiPa on ollut yksi tämän kauden vahvimmista kotijoukkueista. Se on hävinnyt vain kahdesti kotikaukalossaan, joista toinen tuli edellisessä ottelussa, kun Lahden Pelicans haki kolme pistettä Lappeenrannasta.

Illan otteluun SaiPa tuleekin kaksi tappiota allaan. Silti lappeenrantalaisjoukkue on sarjassa viidentenä, mitä voi pitää vahvana työnäytteenä.

SaiPa tekee useita muutoksia kokoonpanoonsa, kun muun muassa Ville Koho ja Emil Oksanen ovat sivussa.

Turun Palloseura tiedotti maanantaina, että sen tehokkain pisteidentekijä Ilari Filppula on sivussa 2-3-viikkoa, paras maalintekijä Oula Palve ja ykkösmaalivahti Rasmus Tirronen loukkaantuivat Leijonien matkassa.

Tämän lisäksi 17-vuotias superlupaus Kaapo Kakko on Nuorten Leijonien mukana Kanadassa, MM-kisojen valmistavalla leirillä.

Seuraavien viikkojen aikana kysytäänkin joukkueen pelitavan laadukkuutta sekä venymiskykyä, jotta turkulaisseura pystyy pysymään sarjassa toisena.

TPS:llä onkin useita muutoksia kokoonpanossa, kun muun muassa kaksinkertaisen MM-hopeamitalisti Timo Pärssisen poika Juuso Pärssinen debytoi SM-liigassa.

KalPa-HIFK

KalPan tuloskunto on kohentunut sitä mukaa, kun se on saanut pelaajia takaisin sairastuvalta kaukaloon.

Se onkin voittanut edellisestä viidestä ottelustaan kolme. Edellisen kerran se pelasi viime viikon perjantaina, kun se kukisti kotikaukalossaan Vaasan Sportin 3-2-lukemin.

Ottelun hahmona toimi Jonathan Iilahti, joka otti ottelussa useita huipputorjuntoja. Iilahti on pelannut vahvasti päästessään pelaamaan tolppien välissä antaen samalla Denis Godlalle lepoaikaa.

Iilahti jatkaa nytkin maalilla. KalPalta on sivussa Frank Gymer sekä Aleksi Klemetti, joka on Nuorten Leijonien matkassa.

Helsingin IFK:n kausi on ollut vaikea, mutta kahdesta edellisestä ottelustaan se on napsinut voitot. Edellisessä ottelussaan se kukisti Tampereen Ilveksen 5-1-lukemin.

Viisikkopelaaminen vaatii muutamasta voitosta huolimatta vielä paljon töitä ja kehitystä. Pelaajilta on puuttunut pelaamisesta tunne viime viikkojen aikana, mutta Ilves-voitossa sitä alkoi jo näkyä.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti, joista kummatkin ovat voittaneet yhdet ottelut.

IFK:lta on sivussa illan ottelusta Anton Lundell ja Teemu Engberg, jotka ovat Nuorten Leijonien mukana sekä Niklas Nordgren, joka loukkaantui edellisessä ottelussa.

HPK-Lukko

Hämeenlinnan Pallokerho on ennen illan kierrosta sarjassa neljäntenä, vain kolme pistettä perässä kolmossijaa pitävästä Tampereen Tapparasta.

HPK on pelannut vahvan kauden tähän mennessä, mutta viime aikoina sen pelaaminen ja tulokset ovat hieman ailahdelleet.

HPK:lle ei olekaan kertynyt viime aikoina pitkiä voittoputkia, mutta ei myöskään pitkiä tappioputkia. HPK saa kokoonpanoonsa takaisin Teemu Turusen ja Niklas Frimanin, jotka olivat Leijonien matkassa EHT-turnauksessa.

Rauman Lukko on saanut junansa raiteilleen, sillä raumalaisjoukkue on kivunnut heikon alkukauden jälkeen jo kuuden parhaan joukkoon sarjassa.

Lukko tuleekin illan otteluun viiden ottelun voittoputkessa. Lukko on löytänyt voittoputkensa aikana tehoja, sillä se on tehnyt näissä viidessä ottelussaan 20 maalia. Omiin on mennyt vain 10 osumaa.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti, ja molemmat ovat voittaneet kerran. Lukon kokoonpanoon palaa Jakub Krejcik, kun taas Linus Nyman on Nuorten Leijonien kanssa Kanadassa.

Muut ottelut: Jukurit-JYP, kokoonpanot.

Kärpät-Ilves, kokoonpanot.

Tappara-Pelicans, kokoonpanot.

Ässät-KooKoo, kokoonpanot.

Lue myös:

    Uusimmat