Kärppien Oskar Osala sivussa – Nuorten Leijonien maailmanmestari palaa kaukaloon

SM-liigassa pelataan tiistai-iltana kaksi ottelua. Oulussa kohtaavat viime kauden finalistijoukkueet, kun taas Raumalla taistellaan tärkeä kamppailu suoran pudotuspelipaikan suhteen.

Kärpät-Tappara

Oulun Kärpät tulee illan otteluun neljän ottelun voittoputkessa. Voittoputkensa aikana oululaisjoukkue on tehnyt 20 maalia ja päästänyt omiin vain viisi osumaa.

Kärpät ei ole hallinnut kaikkia näitä otteluita, vaan on ollut äärimmäisen tehokas joukkue maalipaikoissa. Toki Kärppien rutiinitaso on ollut niin kovaa luokkaa, että se on siivittänyt joukkueen voitosta voittoon.

Kärpiltä on sivussa illan ottelusta hyökkääjä Oskar Osala.

Tappara on voittanut neljästä edellisestä ottelustaan kaksi. Vaikka tähän neljän ottelun jaksoon mahtuukin kaksi suurinumeroista tappiota, ei Tapparasta tarvitse olla huolissaan.

Kirvesrinnat voittivat edellisen ottelun nimittäin 5-1-lukemin. Tapparan viisikkopelaaminen sekä erikoistilannepelaaminen ovatkin varsin hyvillä malleilla.

Yksi asia, mikä on ihmetyttänyt jääkiekonseuraajia viime aikoina, on ollut maalivahtipeluutus. Niklas Bäckström on pelannut varsin hyvällä tasolla aina maalille päästyään, mutta siitä huolimatta Christian Heljanko on torjunut paljon. Vuoroaan odottaa vieläkin, neljä viikkoa sitten hankittu Miroslav Svoboda. Svoboda toimii kuitenkin luukkuvahtina Kärppiä vastaan.

Tapparan kokoonpanoon palaavat Elias Fälth, Jarkko Malinen sekä Niko Ojamäki. Puolustajat Veli-Matti Vittasmäki ja Ben Blood ovat sivussa.

Lukko-Pelicans

Rauman Lukko viiletti neljän ottelun voittoputkessa, ennen kuin raumalaisten edellisessä ottelussa SaiPa katkaisi sen.

Lukko majailee ennen illan kierrosta sarjassa kuudentena. Matkaa takaa-ajajiin on vain kaksi pistettä, joten illan ottelussa on suuret panokset kyseessä.

Lukolla on ollut edellisissä otteluissaan murheenkryyninä ylivoimapelaaminen. Ajoittain se on toiminut, mutta liian usein ei. Illan ottelussa on mielenkiintoinen yksityiskohta, kun hyökkääjä Vili Sopanen pelaa kasvattajaseuraansa vastaan.

Lukko saa takaisin kokoopanoonsa kaksi tärkeää puolustajaa, kun Jakub Krejcik sekä alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa loukkaantunut ja kultamitalin voittanut Ville Heinola palaavat kokoonpanoon. Myös hyökkääjä Antti Saarela palaa.

Lahden Pelicans on ollut yksi tämän kauden iloisimmista yllätyksistä. Lahtelaisjoukkue on ennen illan kierrosta sarjassa neljäntenä, mutta takana olevat HPK on pisteen päässä ja illan vastustaja Lukko kahden pisteen päässä.

Pelicansin vire onkin ollut viime aikoina hieman laskeva, sillä se on voittanut edellisistä neljästä ottelustaan vain yhden. Toki edellisen ottelun 2-6-tappioon JYPiä vastaan vaikutti maajoukkuekomennukset, sillä muun muassa Oliwer Kaski, Hannes Björinen, Hynek Zohorna pelasivat JYP-ottelun aikaan Leijonissa.

Näistä pelaajista Kaski ja Björninen palaavat kokoonpanoon. Tämän lisäksi Mikko Kousa palaa myös, mutta Zohorna on loukkaantumisen takia sivussa.

Juttua korjattu: Lukko–Pelicans-ottelun paikkakunnaksi korjattu ingressiin Rauma.

Lue myös:

    Uusimmat