Liigaseura joutui tukalaan asemaan – kuukausia sivussa ollut kärkipuolustaja ei ole edes Suomessa

Jääkiekon Liigassa pelaava KooKoo vahvisti puolustustaan hiljattain HIFK:n Elias Ulanderilla ja kanadalaisella Logan Pyettilla. Pikahankintoihin ajoivat pakiston kirvelevät loukkaantumiset, sillä esimerkiksi tähtipuolustaja Emil Kristensen on pelannut viimeksi syyskuussa eikä ole tällä hetkellä edes Suomessa. 

Videolta tunnelmia viime lauantain liigakierrokselta, jolloin KooKoo kaatoi TPS:n.


Kristensen pelasi viimeksi 26. syyskuuta, jolloin KooKoo kohtasi vieraskaukalossa Helsingin IFK:n. Isoja minuutteja kouvolalaisjoukkueessa keräävä tanskalainen oli pelannut ottelussa vain hieman alle neljä minuuttia, kun kotijoukkueen Kyle Quincey taklasi lujaa avojäällä. Pää hieman alhaalla tilaneessa ollut KooKoo-pakki jäi jäähän makamaan, eikä jatkanut ottelua.

Quincey sai niitistään 2+10 minuutin rangaistuksen päähän kohdistuneesta taklauksesta. Kanadalainen tuumi tuoreeltaan, ettei halunnut satuttaa vastustajaansa, mutta ei myöskään kadu taklaustaan.

Viime kaudella 52 ottelua pelannut ja KooKoon avainpuolustajien joukkoon noussut tanskalainen on ehtinyt pelata kuluvalla kaudella ainoastaan kuusi ottelua.

26-vuotias puolustaja on tällä hetkellä kotimaassaan Tanskassa. Visiitti on kauden toinen, sillä paluu kaukaloon ei ole lähellä.

– Tanskassa on enemmän sidosryhmiä. Arki on tällä hetkellä melko tylsää, kun ei voi harjoittaa ammattiaan, KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen selventää.

Kultasen mukaan Kristensenin tilanne on huono.

– Hän ei ole vielä pystynyt aloittamaan jääharjoittelua tai harjoittelemaan käytännössä muutenkaan. Se vaikuttaa huolestuttavalta, Kultanen kertoo MTV Sportille.

MTV Sportin tietojen mukaan Kristensenin on huhuttu palauttaneen Kouvolan kotinsa avaimet. Kultasen mukaan tiedossa ei ole kuitenkaan perää.

– Se ei pidä paikkaansa. Hän on meidän pelaajamme, jolla on asunto ja auto Kouvolassa.

"Hyvä, että jätimme budjettiin tilaa"

Puolustajista sivussa ovat myös Martin Berger, Ville Järvinen, Ed Wittchow ja Norjan maajoukkueen mukana tällä viikolla pelaava Alexander Bonsaksen.

Kolmikosta aikaisimmin palannee Wittchow, jota odotetaan kaukaloon vuodenvaihteessa, ja Berger kirjauttaa peliminuutteja hieman uuden vuoden jälkeen. Koko kauden sivussa olleen Järvisen toipuminen on ottanut takapakkia, joten paluu venyy tammi-helmikuun taitteeseen. 

Loukkaantumiset ovat työllistäneet entistä NHL-pelaajaa ja nykyistä urheilujohtajaa.

– Olemme saaneet tilkittyä poissaoloja lyhyillä lainoilla. Haluaisimme tietenkin, että kaikki pelaajat ovat terveinä, mutta tälle ei mahda mitään. Hommani on saada jokaiseen otteluun paras mahdollinen kokoonpano jalkeille, Kultanen harmittelee.

Kultasen mukaan tilannetta helpottaa ennen kautta hyvin laskettu budjetti. KooKoo ei ole kuitenkaan kaavaillussa ideaalitilanteessa.

– Meillä oli budjetissa hyvin tilaa, kun kausi alkoi. Halusimme, että pystymme vahvistamaan vielä joukkuetta. Vahvistukset on nyt tehty pakon sanelemina, kun poissaoloja on ollut.

– Hyvä, että jätimme budjettiin tilaa. Olemme vielä budjetin sisällä. 

Japanista Liigaan

KooKoon puolustus sai maanantaina apuja, kun vielä viime kaudella Japanissa pelannut Logan Pyett siirtyi Kouvolaan. Kanadalaisen tarina on erikoinen, sillä hän pelasi kausina 2013-2014 ja 2014-2015 KHL:ssä Admiral Vladivostokissa, Vitjaz Podolskissa ja Severstal Tsherepovetsissa.

Terveysongelmat kuitenkin katkaisivat Pohjois-Amerikkaan palanneen puolustajan uran kahdeksi kaudeksi. Pyett palasi kaukaloon viime kaudella ja haki pelituntumaa Japanin liigasta 26 ottelun verran.

– Jos esimerkkini voi auttaa muita sairauksista kärsineitä, se on upeaa. Olen todella iloinen, että voin taas pelata jääkiekkoa, koska se on ollut koko elämäni lapsesta saakka, puolustaja sanoi KooKoon tiedotteessa.

– Hyvä ystäväni Logan Stephenson pelaa Japanissa, ja hän ehdotti, että tulisin sinne ja pitäisimme yhdessä hauskaa. Mietin, että miksipä ei. Se oli todella hyvä päätös ja kaikki sujui hienosti.

Tällä kaudella Pyettille olisi ollut tarjolla sopimus AHL-joukkue Hershey Bearsissa, mutta vuonna 2006 NHL:ään varattu kanadalainen valitsi Liigan. 

– Asiat eivät menneet alkukaudella aivan kuten olisin halunnut, joten nyt olen täällä. Ja olen innoissani! Tämä on uusi alku minulle. Olo tuntuu hyvältä ja olen valmis pelaamaan.

Kultasen mukaan Pyett on paras mahdollinen ratkaisu KooKoolle.

– Hän on hyvä liikkumaan, syöttämän ja lukemaan peliä. Hän sopii vahvuuksiltaan meidän pelitapaamme ja Kouvolan suureen kaukaloon.

Loukkaantumisia paikkaavat myös IFK:n 21-vuotias puolustaja Elias Ulander ja alkukaudella hankittu kanadalaispuolustaja Brett Carson. Ulander viilettää KooKoossa joulutaukoon saakka. 

KooKoo on tällä hetkellä sarjan yhdeksäntenä tasapisteissä kahdeksantena olevan Ilveksen ja sijaa alempaa löytyvän Lukon kanssa. 

Lue myös:

    Uusimmat