Maailmanpankkikin pelkää nälänhätää

Washingtonissa eilen päättyneet G7-maiden, Maailman valuuttarahaston IMF:n ja Maailmanpankin kokoukset päättyivät varoitteluun maailmantalouden laskusuhdanteesta. Sunnuntaina illalla kokouksensa päättänyt Maailmanpankki varoitti erityisesti maailmaa uhkaavasta nälänhädästä.

- Karkean ennakkoarviomme seuraavien kolmen vuoden aikana kaksinkertaistuvat ruuan hinnat voivat ajaa yli 100 000 ihmistä huonotuloisissa maissa syvemmälle köyhyyteen, varoitti Maailmanpankin pääjohtaja Robert Zoellick kokouksen lopuksi. Hänen mukaansa maailman tulonjakoa onkin muutettava.

- Myynnin satunnaisvoitot korkealle nousseiden hyödykkeiden hintojen vuoksi on saatava muutettua aineelliseksi parannuksiksi maailman talouden laidoilla elävien köyhien elämässä, hän vaati.

Kaikkien mukana olleiden talousjärjestöjen mukaan Yhdysvalloista alkanut talouskriisi on leviämässä koko maailmaan ja sen seurauksien kanssa eletään vielä ainakin tämä ja ensi vuosi. Yhtenä uhkana on myös voimistuva inflaatio ja talousjohtajia huolettaa erityisesti se, millaisen uhkan huojuvat valuuttamarkkinat aiheuttavat taloudelliselle vakaudelle maailmassa.

Erityisesti heikon dollarin pelätään hidastavan kulutusta ja lisäävän maailman inflaatioriskiä.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat