Maailmanmestaruuden puolustamiseen valmistautuva Eva Wahlström kuvailee otteluvalmisteluja seikkaperäisesti – "Väistämättä käy välillä mielessä"

Eva Wahström puolustaa titteliään elokuussa Las Vegasissa:"Minulla on todella hyvä mieli" 3:28
Eva Wahlström kertoi tulevasta MM-ottelusta kesäkuussa.

Nyrkkeilijä Eva Wahlström valmistautuu puolustamaan höyhensarjan MM-titteliään elokuun 2. päivä Las Vegasissa yhdysvaltalaista Ronica Jefferya vastaan. Suomalainen avasi otteluvalmisteluja Instagram-tilillään.

Wahlström julkaisi videon, jossa lääkäri kertoo nyrkkeilijän neurologisen tilan olevan hyvä, kuvailee nyrkkeilijän aivoja "kauniiksi" ja kertoo, ettei laji ole jättänyt aivoihin jälkeäkään.

– Otteluluvan saamiseksi on tiettyjä lääkärintarkastuksia, mitä nyrkkeilijän on tehtävä vuosittain, kuten aivokuvaus, silmälääkärin tarkastus ja laaja lääkärintarkastus. Korkeintaan kuukausi ennen matsia käydään verikokeissa, joissa varmistetaan, ettei ottelijat kanna HIV:ta tai hepatiitteja B tai C, Wahlström kuvaili Instagram-tilillään.

– Korkeintaan kaksi viikkoa ennen ottelua naisille tehdään raskaustesti. Mikäli ottelija on yli 35-vuotias, tarvitsee lisäksi tehdä EGK-tutkimus. Jokaisella liitolla on omat sääntönsä, kuten osavaltioillakin saattaa olla.

Wahlströmin tietojen mukaan Nevadalla on osavaltioista tiukimmat säännöt. Nyrkkeilijä on käynyt ottelun alla myös rintakehän röntgenissä, elektrolyyttejä tutkivassa virtsatestissä, laajassa verenkuvassa ja verisuonistoa tutkivassa erillisessä aivokuvassa.

– Tänään kävin neurokirurgilla tutkittavana. En ole ajatellut, että mulla olisi mitään häikkää päässä, mutta väistämättä välillä käy mielessä, että alkaako joskus vanhempana näkymään jotain oireita kaikista iskuista, mitä vuosien varrella on tullut. 

– Olen kuitenkin 23 vuoden ajan sparraillut. Ja vaikka ajattelen kaiken olevan kunnossa, olen silti tosi iloinen kuullessani, ettei aivoissa näy minkäänlaista merkkiä nyrkkeilystä, Wahlström kirjoittaa.

Wahlströmin piti alunperin otella meksikolaista Yareli Lariosta vastaan, mutta Wahlström kertoi tämän tehneen "katoamistempun".

Lue myös:

    Uusimmat