Maailmancup haluaa viedä Lappia maailmalle

Marraskuussa järjestettävä Levin pujottelun maailmancup on yksi vuoden suurimpia urheilutapahtumia Suomessa.

Suomi ja Levi tulivat alppihiihdon maailmancup-kalenteriin vuonna 2004.

– Helmikuussa 2004 meillä oli ensimmäinen naisten kisa. Silloin oli raju pakkanen ja Tanja Poutiainen laski voittoon. Sitten oli välivuosi ja 2006 järjestettiin Levillä kaksi maailmancupin kisaa, maaliskuussa ja marraskuussa. Jälkimmäisessä kisassa miehet tulivat mukaan, kisojen pääsihteeri Mikko Saarinen muistelee.

Levi on vakuuttanut Kansainvälisen hiihtoliiton FISin herrat järjestelytaidoillaan.

– Kaikki kulminoituu siihen, että marraskuussa on pakkasta. Emme tarvitse edes luonnonlunta, lumen voimme tehdä itse. Kun FISin herrat tulevat noin viikkoa ennen kisoja lopputarkastukseen, on heidän ensimmäinen kysymyksensä onko sauna varattu ja lämmin. Herrat viedään saunaan ja siellä käydään asioita läpi. Luulen, että meihin luotetaan, Saarinen nauraa.

Levi haluaa kehittää tapahtumaa ja viedä Lappia ja Suomea vielä pontevammin maailmalle.

– Suomessa on freestylen, mäkihypyn ja alpin maailmancup-kauden avauskisat. Eri lajien järjestäjät voisivat lisätä yhteistoimintaa ja yhteistyötä. Se toisi paremmin näkyvyyttä Lapille ja koko Suomelle. Esimerkiksi Alpeilla Tirolin alue tekee yhteistyötä, me voisimme lähteä liikkeelle ideasta ”Winter starts in Finland”, Saarinen pohtii.

– Uusien ajatusmallien löytäminen ja niiden ottaminen käytäntöön on meidän iso tavoitteemme.

Levin maailmancup on Kansainvälisen hiihtoliiton kisakalenterissa kauteen 2016-17 asti.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat