Mainos

Pohjoisen hiihtokeskuksissa on hulinaa – britit tulevat taas

Pitkän viikonlopun ja erinomaisen lumitilanteen takia Lapin laskettelukeskuksissa on itsenäisyyspäiväviikonloppuna ruuhkaa. Brittituristien määrä on parin vuoden tauon jälkeen nousussa.

Länsi-Lapissa Levillä luonnonlunta on noin 40 senttiä. 11 rinnettä on auki, lisäksi hiihtolatuja on tehty yli 40 kilometriä.

– Keskustan mökki- ja huoneistopuolen kapasiteetistä noin 80 prosenttia on täynnä. Hieman kauempana keskustasta noin 60 prosenttia kapasiteetista on tänä viikonloppuna käytössä. Voidaan sanoa, että kalenterin takia meillä on ylimääräinen sesonkiviikonloppu, Levin matkailun toimitusjohtaja Jussi Töyrylä sanoo.

Itä-Lapissa Sallassa vietetään tänä viikonloppuna avajaisia.

– Meidän majoituskapasiteetti alkaa olla täynnä, eli myytävät majoitukset ovat menneet. Mökkipuolesta en osaa tarkkaa lukua sanoa. Meillä on Suomen moottorikelkkailijoiden kauden avaustapahtuma täällä, myös epanjalaisia asiakkaita on tänä viikonloppuna paljon, Salla Ski Resortin toimitusjohtaja Kari Koskimaa sanoo MTV3:lle.

Sallassa aukeaa loppuviikolla lisää rinteitä neljän auki olevan lisäksi. Latuja Sallassa on kunnossa 43 kilometrin verran.

Länsi-Lapissa on taas paljon brittituristeja.

– Brittimatkailu on parin vuoden jälkeen aika voimakkaassa nousussa. Ja tosiaan nyt, kun itsenäisyyspäivä on torstaina ja edessä on pitkä viikonloppu, niin kotimaisia matkailijoitakin tulee paljon, Levin Töyrylä sanoo.

– On ihmeessä sesonkiviikonloppu Ylläkselläkin. Minulla on 15 vuoden historia Ylläksen matkailussa eikä lumitilanne ole sinä aikana ollut kertaakaan näin hyvä tässä vaiheessa vuotta. Lunta on noin 40 senttiä, paikoin jopa puoli metriä. Meillä vietetään tavallaan avajaisviikonloppua. Brittituristeja on tunturissa paljon, yrittäjä Jari Ikkelä Kolarin Ylläkseltä toteaa.

Alku- ja lopputalvi ovat hiihtokeskuksille tärkeää aikaa.

– Näissä ajankohdissa on kasvupotentiaalia. Hyvä alkukausi vaikuttaa myös koko talven kysyntään, Töyrylä sanoo.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.