Maailman paras jalkapalloilija on nyt tarjolla ilmaiseksi – Lionel Messin tilanteesta ytimekäs ilmoitus

Maailman parhaaksi pelaajaksi kuudesti arvostettu Lionel Messi on ensi kertaa 21 vuoteen sopimukseton jalkapalloilija. Mediatietojen mukaan argentiinalaistähti on kuitenkin hyvin todennäköisesti jatkamassa Barcelonassa. 

Messin, 34, ja Barcelonan sopimus päättyi vuorokauden vaihduttua torstaiksi, joten maalitykki olisi nyt vapaa vaihtamaan Barcelonan mihin tahansa seuraan – ilmaisella siirrolla. 

Tähtipelaajan ja Barcelonan välit ovat olleet koetuksella viime vuosina, ja viime kesänä Messin lähdöllä spekuloitiin jo tiiviisti. Silloinen seurapomo Josep Maria Bartomeu vaihtui kuitenkin Joan Laportaan, minkä jälkeen tilanne osapuolten välillä on ollut seesteisempi.

Barcelona on käynyt jatkoneuvotteluja Messin leirin kanssa jo huhtikuusta lähtien, ja vaikka uutta sopimusta ei ole edelleenkään sorvattu valmiiksi, Laportan tuorein viesti huolestuneille Barca-faneille kielii jatkosta. 

– Rauhoittukaa, Laporta kommentoi. 

Yksi hidaste Messin ja Barcelonan sopimuksen välillä on todennäköisesti raha. Barcelonan tulisi leikata palkkakulujaan kymmenillä miljoonilla, jotta ne sopivat La Ligan asettamiin taloudellisen reilun pelin raameihin.  

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Lähteiden mukaan Messin viimeisin neljän vuoden sopimus oli kokonaisarvoltaan jopa noin 550 miljoonaa euroa. Tuo summa sisälsi palkan lisäksi bonuksia ja allekirjoituskorvauksia.  

– Messi tietää myös muiden seurojen kiinnostuksesta häntä kohtaan, mutta tähän mennessä hän ei ole neuvotellut niiden kanssa. Hän haluaa ensin tietää Barcelonan tarjouksen, BBC:n espanjalainen jalkapallotoimittaja Guillem Balague kirjoitti viikko sitten

Messi on yhdistetty huhuissa ainakin ranskalaisjätti PSG:hen ja hänen entisen Barcelona-valmentajansa Pep Guardiolan luotsaamaan Manchester Cityyn. Myös mahdollisesti siirrosta MLS-liigaan on puhuttu, mutta Messin uskotaan siirtyvän Yhdysvaltoihin todennäköisesti vasta parin vuoden kuluttua. 

Tällä hetkellä Messi pelaa Etelä-Amerikan mestaruuskisoissa Copa Americassa, jossa hän jahtaa uransa ensimmäistä maajoukkuetitteliä. Argentiina kohtaa puolivälierissä Ecuadorin Suomen aikaa sunnuntaiaamuna.  

Messi on pelannut Barcelonan ykkösjoukkueessa 17 kautta ja tehnyt kaikkiaan 683 maalia 810 ottelussa. 

Lue myös:

    Uusimmat