Lähde: Lionel Messille tarjotaan käsittämätöntä sopimusta: Cristiano Ronaldokin jäisi kakkoseksi – Barcelonassa heräsi toivo

Fani ryntäsi kentälle ja kaatui Lionel Messin vieressä: "Idioottimaisia juttuja" 1:21
Fani ryntäsi Lionel Messiä kohti Mestarien liiga -pettymyksen jälkeen – Tuomas Virkkunen latasi suorat sanat: "Ei kiinnosta ketään"

FC Barcelona ei ole luopunut toivosta Lionel Messin paluun suhteen. Argentiinalaisen jatkosopimus PSG:n kanssa on yhä solmimatta, ja Barcelonan presidentti Joan Laporta on pitänyt taustalla yhteyttä Messin isän kanssa, joka toimii poikansa asioiden hoitajana. Espanjalaislehti Mundo Deportivon mukaan Barcelona yrittää nyt kaikin tavoin viritellä Messin mahdollista paluuta Barcelonaan.

Espanjalaislehden mukaan Barcelona näkee 36-vuotiaan Messin palauttamisen Barcelonaan ensi kesänä realistisena vaihtoehtona huolimatta seuran pitkään kestäneistä talousvaikeuksista ja käynnissä olevasta lahjusskandaalin tutkinnasta.

La Ligan johtajan Javier Tebasin mukaan Barcelonan pitäisi vähentää palkkakulujaan 200 miljoonalla, eivätkä he ole vielä kyenneet rekisteröimään nykyisistä pelaajistaan Gavia, Ronald Araujoa ja Marcos Alonsoa.

Messin nykyinen sopimus PSG:n kanssa umpeutuu kesäkuun 30. päivä, ja pelaajan pöydällä on tällä hetkellä vain yksi tarjous, nykyisen työnantajansa tarjoama jatkosopimus. Siihen Messi ei ole kuitenkaan vielä nimeään rustannut, joten toiveet seuraikonin paluusta ovat heränneet Kataloniassa. Barcelona yrittääkin nyt vakuuttaa Messin ja tämän isän siitä, että Camp Nou olisi yhä ihanteellinen koti fanien rakastamalle legendalle, joka poistuminen kyynelissä elokuussa 2021 on yhä kannattajien lähimuistissa.

Barcelonan päävalmentaja Xavi on ilmaissut julkisesti halukkuutensa saada Messi osaksi joukkuetta. Kaksikon yhytettiin Barcelonassa myös sattumaksi väitetystä yhteisestä tapaamisesta. Takavuosien läheiset joukkuetoverit ovat pysytelleet yhä läheisessä puhelinyhteydessä keskenään.

Myös pelaajat ovat ottaneet julkisesti kantaa Messin paluun puolesta. Sergi Roberto, Marc-Andre Ter Stegen, Jordi Alba, Araujo, Pedri ja Robert Lewandowski ovat ilmaisseet haluavansa Kirpun palaavan. Helmikuun lopussa Messi nähtiin Barcelonassa illallisella läheisten ystäviensä Sergio Busquetsin ja Jordi Alban kanssa samalla, kun Lewandowskin vaimo on näyttäytynyt useaan otteeseen kuvissa Messin vaimon Antonella Rocuzzon kanssa.

Mundo Deportivon lähteet Barcelonan pukukopissa ovat sanoneet, että jos he puhuvat Messin paluun puolesta, niin tapahtuu siksi, että pelaaja pitää paluutaan Barcelonaan todellisena vaihtoehtona. Myös uransa sydänvaivoihin lopettaneen Sergio Agueron kerrotaan yrittäneen vaikuttaa Messin paluuseen ja siihen, että tämä voisi päättää uransa Barcelonassa.

Suurimmat kysymykset liittyvät yhä Barcelonan taloustilanteeseen. Jotta hurja Messi-hanke voisi onnistua, palkkakaton alle olisi saatava tilaa, eikä Barcelona ole piilotellut valmiuttaan laittaa kallispalkkaisia pelaajia ulos kesän aikana. Messin olisi myös suostuttava merkittävään palkanalennukseen, jota seura pyrkisi kompensoimaan tuhdimmalla allekirjoitusbonuksella.

Jos Messi taas mielii jatkaa Pariisissa, myös siellä edessä olisi palkanalennus, kertoo paikallinen L'Equipe.

Tarjous lähi-idästä

Barcelonan toimet eivät silti välttämättä riitä, sillä englantilaislehti Mirrorin mukaan Messi on saanut isänsä Saudi-Arabian matkan jälkeen maasta sopimusehdotuksen, joka ylittäisi jopa sikäläisessä pääsarjassa pelaavan Cristiano Ronaldon ökypalkankin.

Messin isän matkaa on perusteltu kaupallisilla tarkoituksilla poikansa toimiessa tätä nykyä myös Saudi-Aarabian turismin kasvoina ja lähettiläänä.

Lähes 200 miljoonaa euroa vuodessa tienaavan Ronaldon Al Nassr on sarjassa toisena ja Messille sopimusehdotuksen lehden mukaan tehnyt Al Hilal neljäntenä. Messin mahdollinen sopimus tekisi hänestä Ronaldoakin tuhdimmin palkatun pelaajan ja näin myös maailman lihavimmalla palkkarullalla varustetun jalkapalloilijan.

Lue myös:

    Uusimmat