Lähde: Valioliiga-jätille aukeamassa viimeinen mahdollisuus kaapata Lionel Messi – voiko jalkapallohistorian suurin pelaajasiirto toteutua?

3:16
Videolla Tulosruudun juttu Barcelonan putoamisesta torstaina Espanjan cupissa Athletic Bilbaolle.

Englannin Valioliigan hallitseva mestari Manchester City uskoo, että sille on aukeamassa kesällä mahdollisuus hankkia riveihinsä maailman halutuin jalkapalloilija Lionel Messi, kertoo urheilulehti The Athletic.

Lehden lähteiden mukaan City on odottanut vuosikymmenen verran mahdollisuutta kuusinkertaisen Ballon d'Or -voittajan kiinnittämiselle. Nyt sellainen saattaa olla aukeamassa - viimeistä kertaa.

City havitteli Messiä 2010-luvun aikana muutamaan otteeseen. Viimeisimmällä kerralla vuonna 2016 osapuolet lähestyivät toisiaan, mutta orastavan jättisiirron mahdollisuus päättyi Messin Barcelonan kanssa allekirjoittamaan jatkosopimukseen.

Messiä hamuavat erityisesti seuran varakkaat omistajat. Päävalmentaja Pep Guardiola on sanonut useaan otteeseen, että entisen pelaajansa tulisi päättää uransa nimenomaan Barcelonassa. Samaan aikaan, kun City tiedostaa uuden mahdollisuutensa Messin hankkimiselle, tilannetta mutkistaa päävalmentaja Guardiolan uskollisuus Barcelonaa kohtaan.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

The Athletic kertoo Messin soittaneen Guardiolalle ennen espanjalaisen ensimmäistä kautta (2016-2017) Manchester Cityssä. Messin kerrotaan tuolloin ilmaisseen halunsa pelata vielä kerran vanhalle valmentajalleen, ja Manchester Cityn järjestäneen taloutensa niin, että siirto olisi ollut mahdollinen. Guardiolan kerrotaan kuitenkin olleen tuolloin idealle nykyhetkeä avoimempi.

Seura on virallisesti ilmoittanut, ettei Messin hankinta ole mahdollista, mutta The Athleticin lähteet kertovat Messin 57 miljoonaa puntaa (67 miljoonaa euroa) vuodessa tuottavan sopimuksen pykälästä, joka sallisi Messin poistua kesällä ilmaisella siirrolla. Argentiinalainen saattaa olla valmis siirtymään tuumasta toimeen.

Pykälän on aiemmin kerrottu kattavan vain Euroopan ulkopuolella olevat seurat, mutta lehden mukaan se pätee kaikkiin seuroihin ja City on asiasta tietoinen. Messi voisi halutessaan siirtyä Barcelonasta, jos hän ilmaisee asian seuralleen ennen toukokuun loppua.

Urheilutoimenjohtaja Eric Abidaliin kohdistunut julkinen kritiikki viime viikolla oli yksi esimerkki Messin pitkäaikaisesta turhautumisesta seuran toimintatapoihin.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja