Lionel Messi historiallisen huonossa vireessä – kommentoi tulevaisuuttaan Barcelonassa ja myöntää: "Vedin kaikenlaista mukanani"

10:00
Lauantai-illan Tulosruutu kertoi Barcelonan 2-2-tasapelistä Valencian kanssa sekä Messin ennätysmaalista.

Lionel Messi myöntää, että kautta edeltänyt tulehtunut tila Barcelonan kanssa on vaikuttanut hänen vireeseensä kuluvalla sesongilla, jolloin argentiinalaisen maali- ja syöttömäärät ovat olleet alhaisimpia 13 vuoteen.

Messi järisytti Barcelonaa elokuussa, kun hän lähetti seuralle virallisen pyynnön poistua katalonialaisjätin riveistä. Barcelonan presidenttinä tuolloin toiminut Josep Maria Bartomeu kuitenkin esti siirron, ja Messi päätti jäädä seuraan välttääkseen oikeustaistelun.

Argentiinalaisen sopimusta Barcelonan kanssa on jäljellä seitsemän kuukautta. Hän on vapaa neuvottelemaan muiden seurojen kanssa tammikuusta eteenpäin.

– Kesää edeltäneet tapahtumat, kuinka kausi päättyi, sen jälkeen seurasiirtopyyntö ja kaikki muu. Vedin kaikenlaista mukanani kauden alkuun, Messi sanoi espanjalaisen tv-kanavan La Sextan haastattelussa.

– Totuus on, että juuri nyt voin hyvin, mutta kesä oli erittäin huonoa aikaa.

Messi iski lauantaina Valenciaa vastaan uransa 643. maalin Barcelonalle ja nousi Pelen rinnalle yhdelle seuralle tehtyjen maalien määrässä.

Kokonaisuutena supertähden kausi on kuitenkin ollut pettymys, kuten koko Barcelonan, joka on kahdeksan pistettä La Ligaa johtavaa Atletico Madridia jäljessä.

Viime vuonna Espanjan liigan maalikuninkuuden voittanut, ja tavallisesti 40 maalin rajan rutiinilla kaudessa ylittävä hyökkääjä, on tehnyt tällä kaudella kaikki kilpailut huomioiden vasta yhdeksän maalia. Niistä viisi on syntynyt rangaistuspotkusta.

Viime kaudella 21 maalisyöttöä tarjonnut Messi ei ole tällä kaudella kirjannut 13 liigaottelussa tililleen vielä yhtään syöttöä.

Kauden alku on ollut tilastojen valoissa heikoin sitten kauden 2007-2008, jolloin hän oli 20-vuotias ja kärsi loukkaantumisista.

Messin Barcelona-tulevaisuuden kannalta kriittistä roolia näyttelee seuran presidentinvaali, joka on ohjelmassa tammikuun 24. päivä. Kirpun kanssa syvään ristiriitaan ajautunut Bartomeu erosi tehtävästään lokakuussa.

Edessä olevasta suuresta päätöksestään Messi haluaa pysyä vaitonaisena.

– Juuri nyt tunnen oloni hyväksi ja odotan innolla taisteluita jokaisen kilpailun voitosta, jossa olemme mukana. 

– Tiedän, että seura on vaikeassa tilanteessa instituutiona, ja kentällä kaikki Barcelonaa ympäröivä on juuri nyt vaikeaa, mutta olen innoissani, Messi päätti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja