"Maailman nopeimman" auton kuljettaja ei vahvista kiitäneensä yli 500 km/h: "Tiedän vain sen, mitä olen netistä lukenut"

Yli 500 km/h! SSC Tuatara on maailman nopein tuotantoauto 1:52
Yli 500 km/h! SSC Tuatara on maailman nopein tuotantoauto.

Todisteet väitetystä maailmanennätyksestä puuttuvat vielä toistaiseksi.

Yhdysvaltalaisen SSC North American väitetystä tuotantoautojen nopeusennätyksestä on kohistu nyt jo useampi päivä.

1 750 -hevosvoimainen SSC Tuatara on yhtiön mukaan rikkonut 10. lokakuuta maagisen 500 kilometrin tuntinopeusrajan, mutta ennätyksestä julkaistu video herätti runsaasti kysymyksiä ja johti epäilyksiin jopa koko ennätyksen aitoudesta.

Kerroimme eilen SSC:n toimitusjohtajan Jerod Shelbyn tarjoamasta selityksestä hämmentäville havainnoille, mutta nyt puheenvuoron on ottanut Tuataran ratin takana ollut ja kaasupoljinta voimakkaita tuulenpuuskia uhmaten painanut Oliver Webb.

Webbin ystävä, vaikutusvaltainen autovloggari Tim "Shmee150" Burton oli itse asiassa se taho, joka ensimmäisenä kyseenalaisti ennätyksestä kuvatun videon.

29-vuotias brittiläinen kilpa-autoilija on kertonut Instagram-tilillään, ettei hänellä ole tarjota omia todisteitaan.

– Tim on hyvä ystäväni, hän näytti havainnoistaan tekemänsä videon minulle ennen sen julkaisua, Webb kertoo itse kuvaamallaan Instagram-videolla.

– Haluan vakuuttaa, että en tiedä enempää kuin mitä olen itse netistä lukenut. Minulla ei ole raakaa dataa, ei mitään, mikä valottaisi tapahtumia paremmin, hän jatkaa.

Webb kertoo, ettei hän ole SSC North American virallinen testikuljettaja, eikä hän ole allekirjoittanut esimerkiksi minkäänlaista promootiosopimusta yhtiön kanssa. SSC ei siis voi vaikuttaa siihen, mitä Webb sanoo tai jättää sanomatta tapaukseen liittyen.

– Sain yrittää siistiä maailmanennätystä sekä ajaa todella nopealla autoa. Haluan kiittää SSC:tä siitä tilaisuudesta.

– Heti kun tiedän enemmän, tekin tiedätte, Webb lupasi seuraajilleen.

Katso Webbin video alta.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Lue myös:

    Uusimmat