Mainos

Maa järisi jälleen Kanarialla – hälytystasoa nostettiin

Kanariansaarilla rekisteröitiin jälleen uusi maanjäristys. El Hierron saarta ravistellut järistys oli voimakkuudeltaan 4,9. Alueella on kahden viime viikon aikana sattunut useita järistyksiä, joista tämänpäiväinen oli voimakkain.

Järistys sattui hieman ennen kello kahta Suomen aikaa. Järistyksen keskus sijaitsi noin 10 kilometriä länteen El Hierron rannikolta, mutta se tuntui selvästi myös saarella.

Alueella on sattunut noin satakunta järistystä maaliskuun 18. päivän jälkeen. Aiemmin tänään samoilla seuduilla sattui 4,5 magnitudin järistys ja keskiviikkona järistys, jonka voimakkuus oli 4,6.

Keskiviikon järistyksen jälkeen paikallisviranomaiset nostivat hälytystason El Hierrolla toiseksi korkeimmalle tasolle. Saarella suljettiin varotoimena joitakin tieosuuksia.

Lokakuussa 2011 El Hierron lähistöllä purkautui merenalainen tulivuori kaksi päivää sen jälkeen, kun saarta oli ravistellut 4,3 magnitudin järistys.

El Hierrolla on kymmenisentuhatta asukasta ja satoja turisteja. Vulkaaninen El Hierro ei kuulu varsinaisiin massaturistikohteisiin.

(MTV3 - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.