Luumu-porkkananeliöt 23.11.2000

Toimittaja Kaarina Roininen

1 pkt (225 g) kivettömiä pehmeitä luumuja
3 dl vettä
noin 3 dl karkeaa porkkanaraastetta
(3 porkkanaa)
noin 1 tl raastettua sitruunankuorta
1/2 dl sitruunamehua
200 g margariinia
2 1/2 dl fariinisokeria tai
2 dl sokeria
2 munaa
4 1/2 dl erikoisvehnäjauhoja
1 1/2 tl soodaa
2 tl kanelia
1 tl inkivääriä

Päälle:


100 g maustamatonta tuorejuustoa
3-4 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
ripaus raastettua sitruunan kuorta

Pinnalle:


manteli- tai pähkinärouhetta

1. Leikkaa luumut saksilla pieniksi suikaleiksi ja keitä niitä vedessä välillä sekoittaen noin 5 minuuttia.
2. Lisää joukkoon karkea porkkanaraaste ja anna kypsyä vielä noin 5 minuuttia. Anna seoksen jäähtyä.
3. Sekoita luumu-porkkanaseokseen hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori ja mehu.
4. Vatkaa pehmeä rasva ja fariinisokeri vaahdoksi kulhossa.
5. Lisää munat yksitellen vatkaten.
6. Lisää taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä luumu-porkkanaseos.
7. Levitä taikina leivinpaperin päälle reunalliselle uunipellille.
8. Paista levyä 200 asteessa uunin keskiritilätasolla 25-30 minuuttia. Anna levyn jäähtyä.
9. Vatkaa tuorejuuston joukoon tomusokeri, vaniljasokeri ja raastettua sitruunan kuorta.
10. Levitä seos levylle ja ripottele päälle manteli- tai pähkinärouhetta.
11. Leikkaa leivonnainen ennen tarjoilua neliöiksi.

Lue myös:

    Uusimmat