Luulitko, että Suomi on byrokratian luvattu maa? Uusiseelantilainen kahvila joutuu ehkä sulkemaan ovensa 12 tuolin rajoituksen takia

7:20

Kahvilaunelmasta tuli painajainen, kun nuoren parin kahvila törmäsi outoon säännökseen.

Videolla nähdään, miten Mika Tommola pärjää kahvilayrittäjä Hillevin apupoikana.

Kun Jimmy Fairweather ja Katie Funnell ostivat kahvilan, he eivät odottaneet joutuvansa ongelmiin. Uusiseelantilaispariskunta joutuu mahdollisesti sulkemaan liikkeensä tuolien takia, kertoo Stuff-sivusto.

Fairweatherin mukaan kahvilaunelmasta onkin tullut painajainen.

Tilaa saa olla sisällä vain 12 ihmiselle

Kaikki alkoi pariskunnan saamasta viestistä, jossa todettiin, että kahvilassa on liikaa asiakaspaikkoja. Tilaa saisi olla sisällä 12 ihmiselle ja ulkona 12 ihmiselle.

Fairweather ja Funnell odottavat ensimmäistä lastaan. He pelkäävät, että kahvila kaatuu.

– Tämä on muuttunut painajaiseksi, ja tästä painajaisesta emme pääse pois, koska olemme siinä kiinni rahallisesti. Jos nämä rajoitteet astuvat voimaan kohdallamme, menemme vararikkoon ja se on tämän loppu, Fairweather kommentoi.

Tarkastaja on jo käynyt tutkimassa tilanteen.

Aiempi omistajakaan ei tiennyt säännöstä

Kahvilanomistajien mukaan kukaan ei kaupanteossa maininnut, että sisällä saisi olla vain 12 asiakaspaikkaa. Parin asianajaja tai aiempi omistaja eivät kumpikaan olleet kuulleet ehdosta, joka paljastui, kun naapuruston asukas vastusti uusien omistajien yritystä uusia alkoholin myymiseen ja tarjoamiseen tarvittavat luvat.

Pari ei olisi ostanut kahvilaa, jos olisi tiennyt asiasta.

Fairweather ihmetteli, eikö asiakaspaikkoja ole laskettu aiemmin; asiasta vastaavan valtuuston mukaan asiaa ei tarkisteta, ellei valituksia tule.

"Pöydät, joita täällä on, olivat täällä aiemminkin"

Fairweather ja Funnell ovat joutuneet käännyttämään asiakkaita pois paikkavaatimuksen takia. Joissain kahvilan pöydissä ei nyt ole tuoleja, joten jos asiakkaat haluavat viettää aikaa niissä, he joko seisovat tai istuvat lattialle.

– Se on naurettavaa. Pöydät, joita täällä on, olivat täällä aiemminkin, ja kun ostimme paikan, paikkoja oli noin 40 ihmiselle sisällä ja 40 ihmiselle ulkona, Fairweather sanoo.

Myös aiempi omistaja on todennut, ettei olisi ostanut kahvilaa, jos olisi tiennyt säännöstä, koska "tällä alalla takapuolet penkeillä tekevät rahan". Jo 2000 ihmistä on allekirjoittanut aloitteen tukeakseen kahvilaa.

Lähde: Stuff.co.nz

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja