Uusiseelantilaiskylä saattaa kieltää kotikissat: ”Kissat tappavat kaiken, mikä liikkuu”

0:24

Uusiseelantilainen kylä haluaa kieltä kissat kokonaan suojellakseen villieläinkantaansa.

Yllä olevalla videolla kerrotaan Täplä-kissasta, jonka karkureissu kesti vuosia.

Ympäristöaktivistit ovat jo vuosia huomauttaneet, että Uuden-Seelannin valtava kissapopulaatio tekee hallaa muun muassa harvinaisille lintulajeille. Nyt Uuden-Seelannin Southlandin Omaui-nimisessä kylässä on ehdotettu kotikissojen kieltämistä kylän oman villieläinkannan säilyttämiseksi.

Ajatuksesta vastaava Environment Southland -neuvosto julkaisi ehdotuksensa tällä viikolla. Jos ehdotus menee läpi, se alkaisi sillä, että kotikissojen liikkuminen ulkona kiellettäisiin kokonaan, kertoo Buzzfeed.

– Ei tule uusia kissoja. Kun kissasi kuolee, et voi korvata sitä, Ali Meade Environment Southlandista totesi tulevaisuuden näkymistä uusiseelantilaiselle radiokanavalle.

Meaden mukaan suunnitelman tavoite on suojella paikallista lintukantaa, kuten makomakoa ja tui-lintua.

"Kissat tappavat kaiken, mikä liikkuu"

Myös Omaui Landcare Charitable Trust -nimisen säätiön toimitusjohtaja John Collins tukee kotikissakieltoa. Collins uskoo kotikissojen olemassaolon johtaneen liskojen ja lintujen merkittävään vähenemiseen alueella.

– Kissat tappavat kaiken, mikä liikkuu. Vanhemmat täällä asuvat ihmiset puhuvat siitä, kuinka joskus kiviä on käännetty ympäri ja nähty kasoittain liskoja. Se kaikki on katoamassa.

"Haluaisin nähdä todisteet"

Omauin kylän asukas, 35-vuotias Nico Jarvis, omistaa kolme kissaa eikä luonnollisesti tue kissakieltoa.

– Haluaisin nähdä todisteet, joita heillä on, liittyen kotikissojen vaikutukseen Omauin alueeseen, epäuskoinen Jarvis toteaa Buzzfeedin haastattelussa.

Lähde: BuzzfeedJezebel

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja