Lusi 28 vuotta murhatuomiota – isä sai poikansa pelissä hetken, jota hän ei ollut koskaan kokenut

Brooklyn Netsin Dorian Finney-Smith pelasi lauantaina koripallo-ottelun, jota hän ei taatusti hevillä unohda. Hänen Elbert-isänsä oli ensimmäistä kertaa katsomassa hänen peliään paikan päällä.

Elbert Smith tuomittiin vuonna 1996 Willie Anderson II:n kuoliaaksi ampumisessa toisen asteen murhasta, haavoittamisesta ja ampuma-aseen käytöstä. Vankeustuomiolle julistettiin mittaa 44 vuotta.

Dorian Finney-Smithin vuosina 2016–2023 edustama NBA-seura Dallas Mavericks auttoi yrityksessä saada Elbert Smith vapaaksi, ja lopulta mies pääsi vapauteen viime vuonna Virginian ehdonalaislautakunnan yksimielisellä äänestyksellä.

Hän lusi tuomiotaan lopulta 28 vuotta, yhdeksän kuukautta ja kymmenen päivää.

Finney-Smithin täytyi vielä odottaa, että hänen isänsä pääsi matkustamaan otteluun. Perjantaina hän matkasi Finney-Smithin äidin Desireen kanssa New Yorkiin, ja lauantaina Elbert Smith oli 52-vuotiaana ensimmäistä kertaa katsomassa poikansa koripallopeliä paikan päällä. 

Dorian Finney-Smithin edustama Brooklyn Nets voitti kyseisessä NBA-pelissä Detroit Pistonsin 113–103.

Finney-Smithin toive toteutui

Finney-Smith tunnelmoi etukäteen, että isän saapuminen otteluun on jännittävää.

– Yritän olla tekemättä tästä suurempaa numeroa, mutta tämä on ehdottomasti tärkeää. Olen ihminen, joten en sano, ettenkö ajattelisi sitä. Siitä tulee kuitenkin hauskaa, Finney-Smith sanoi medialle.

Finney-Smith virkkoi uutistoimisto AP:n mukaan haluavansa ehdottomasti voittaa isänsä vuoksi ja yrittää keskittyä vain voiton saamiseen.

Tämä toteutui, olkoonkin että Finney-Smith teki pelissä vain kaksi pistettä.

Lue myös:

    Uusimmat