Luottoluokittaja Moody's asetti Israelin tarkkailuun – "Konfliktin vakavuus lisää luottovaikutuksen mahdollisuutta"

Siviilit pakenevat ohjusikujen alla, konfliktin leviämistä pelätään – tämä on tilanne Israelissa ja Gazassa nyt 1:55
Siviilit pakenevat ohjusikujen alla, konfliktin leviämistä pelätään – tämä on tilanne Israelissa ja Gazassa.

Luottoluokitusyhtiö Moody's on laittanut Israelin valtion tarkkailuun mahdollisen luottoluokituksen alentamisen varalta. Israelin luottoluokitus Moody'silla on tätä nykyä A1.

Moody's perustelee päätöstä Israelin ja äärijärjestö Hamasin välisellä konfliktilla, jota yhtiö kuvailee odottamattomaksi ja väkivaltaiseksi.

Moody'sin mukaan konfliktin vakavuus lisää mahdollisuutta pitkäkestoiseen luottovaikutukseen.

"Luottoprofiili on osoittautunut sitkeäksi"

Israel on tehnyt Gazan kaistalle lukuisia ilmaiskuja sen jälkeen, kun Hamasin taistelijat tekivät yllätyshyökkäyksen Israeliin pari viikkoa sitten. Tuhansien on kerrottu kuolleen konfliktissa.

Moody's ilmoitti, että se aikoo konfliktin vuoksi tarkistaa muun muassa Israelin valtion pitkän aikavälin ulkomaan- ja paikallisvaluutan luottoluokitukset.

– Israelin luottoprofiili on menneisyydessä osoittautunut sitkeäksi terrori-iskujen ja sotilaallisten konfliktien edessä, luottoluokittaja sanoi.

– Nykyisen sotilaallisen konfliktin vakavuus lisää kuitenkin pitkäaikaisen ja merkittävän luottovaikutuksen mahdollisuutta, se lisäsi.

Israel myös Fitchin tarkkailussa

Toinen luottoluokittaja Fitch Ratings ilmoitti tiistaina, että se asettaa Israelin ulkomaan- ja paikallisvaluutan luottoluokitukset tarkkailuun mahdollisen alentamisen varalta. Israelin luottoluokitus on ollut näiden osalta Fitchilla A+.

Ilmoituksessaan Fitch mainitsi kasvaneen riskin sille, että nykyinen konflikti laajenisi pitkällä aikavälillä laajamittaisiin sotilaallisiin yhteenottoihin useiden toimijoiden kesken.

Näin Israelin ja Hamasin sota voi paistua laajentua ympäri Lähi-itää 1:26
Näin Israelin ja Hamasin sota voi paistua laajentua ympäri Lähi-itää.

Lue myös:

    Uusimmat