Mainos

Luomuväki: Suomi ei tarvitse geenimuuntelua

Suomen pitäisi säilyttää imagonsa geenimuuntelusta vapaana puhtaan ruuan maana. Tässä asiassa kannattaa kuunnella markkinoiden ääntä, sillä kuluttajien enemmistö suhtautuu torjuvasti manipuloituun ruokaan. Näin arvioitiin luomuväen seminaarissa Runnilla Ylä-Savossa viikonvaihteessa.

Seminaarin päätösjulkilausumassa vaaditaan geeniteknologiaan tarkoitettujen panosten suuntaamista "maatalouden todelliselle kasvualalle" eli luomumaatalouden kehittämiseen.

-Emme tarvitse tautien ja tuholaisten torjunnassa yhtiöiden patentoituja organismeja vaan tervettä luomujärkeä ja kestävien viljelymenetelmien ja kestävän geeniperimän kehittämistä, muistutti Luomu-liiton puheenjohtaja Esa Partanen.

Julkilausuman mukaan siirtogeenisten eläinten ja kasvien tuottamisesta on pidättäydyttävä, koska toiminnan kaikkia seurauksia ei voida ennustaa. Siksi olisi myös pidättäydyttävä julkisista panostuksista geenimuunneltujen maataloustuotteiden kaupalliseksi kehittämiseksi ja markkinoimiseksi.

Kokouksessa muistutettiin, että missään muussa Euroopan maassa ei ole vanhaa viljelykasviperimää niin paljon tallella kuin Suomessa. Kokoukseen osallistui luomuviljelijöitä, alan harrastajia ja tutkijoita.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.