Mainos

Lundh esittää työsopimuslaista kompromissia

Metallityöväen liiton puheenjohtaja Per-Erik Lundh ehdottaa eduskunnalle kompromissia työsopimusjoustoista. Demarin haastattelussa Lundh ehdottaa mallia, jossa villien työnantajien kanssa syntyneet kiistat ratkottaisiin työtuomioistuimessa. Lundhin mukaan ay-liike voisi hyväksyä joustolain tällä muutoksella.

Hallituksen antaman ehdotuksen mukaan työkiistat ratkottaisiin käräjäoikeuksissa. Järjestäytymättömät työnantajat saisivat eduskunnalle annetun lakiehdotuksen mukaan soveltaa työehtosopimuksen sallimia joustoja sairausajan palkasta, määräyksiä työsopimuksen päättämisestä, vuosilomasta ja opintovapaista. Tähän asti työehtosopimuksen sallimia joustoja ovat saaneet soveltaa vain järjestäytyneet työantajat, muut ovat noudattaneet lain määräyksiä.

Lundh ei pidä käräjäoikeuksia oikeana paikkana ratkoa työriitoja. Ratkaisut vaihtelisivat, eikä käräjillä ole riittävää asiantuntemusta, Lundh epäilee.
-Raastupia on monenlaisia, ja tulkinnat saattaisivat olla mitä tahansa. Käräjäoikeus ei ole oikea paikka ratkaista työelämän kiistoja, Lundh sanoi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.