Mainos

Lumi saapuu huomenna eteläänkin

Huomenna Suomeen leviää lumisadealue. Keskiviikon vastaisena yönä lunta voi kertyä eteläänkin useita senttejä. Ilmatieteen laitos varoittaa autoilijoita huonosta ajokelistä.

Suomeen leviää Norjanmereltä matalapaine ja sen mukana melko runsaita sateita, jotka tulevat maan eteläosaa myöten osaksi lumena ja räntänä. Keskiviikon vastaisena yönä tupruttava lumisade voi vaikeuttaa työmatkaliikennettä keskiviikkoaamuna. Samalla etelätuuli voimistuu ja huomisesta iltapäivästä alkaen tuuli voi yltyä maan eteläosassa puuskissa noin 20 metriin sekunnissa.

Sää kylmenee loppuviikolla

Ilmatieteen laitoksen mukaan tällä viikolla pohjoisesta leviää hyvin kylmää ilmaa myös maan eteläosaan. Loppuviikolla lämpötila pysyttelee lähes koko maassa pakkasen puolella. Mahdolliset sateet tulevat enimmäkseen lumena. Rannikoilla avoin meri voi aiheuttaa paikoin sankkoja lumikuuroja. Kylmä sää näyttää jatkuvan myös ensi viikolla.

Tilastojen mukaan pysyvän lumipeitteen raja kulkee tähän aikaan vuodesta keskimäärin Pohjois-Karjalasta Perämeren pohjukkaan. Tällä hetkellä lunta on yli 10 cm ainoastaan Keski- ja Pohjois-Lapissa. Suurimmassa osassa maan etelä- ja keskiosaa on vielä lumetonta.

Tilastojen mukaan termisen talven alkaminen eli vuorokauden keskilämpötilan laskeminen pysyvästi nollan alapuolelle on tapahtunut tähän aikaan vuodesta jo lähes koko maassa, ja vain Kymenlaaksossa, Uudellamaalla, Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa terminen talvi antaa vielä odottaa itseään.

Tällä hetkellä termisen talven alkaminen on selvästi jäljessä tavanomaisesta, ja terminen talvi on alkanut vasta suurimmassa osassa Lappia, Koillismaalla ja osassa Kainuuta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.