Lukon CHL-kohussa erikoinen piirre – italialaisseura lähestyi raumalaisia yllättävällä pyynnöllä

Rauman Lukon kabinettipäätöksellä saama jatkopaikka jääkiekon CHL:ssä on aiheuttanut närää. Italialainen Bolzano ilmoitti harkitsevansa valituksen jättämistä päätöksestä, ja italialaisten myötäsukaisuutta kiitellyt Lukko päätyi muokkaamaan tiedotettaan.

Rauman Lukko saalisti jatkopaikan CHL:n pudotuspeleissä keskiviikkona. Jatkopaikka varmistui pelaamatta, sillä Lukon lukuisien koronavirustapausten vuoksi toinen osaottelu italialaista Bolzanoa vastaan peruuntui. CHL päätti Lukon jatkavan ensimmäisen osaottelun 3–1-voittonsa ansiosta.

Yllättävästä päätöksestä huolimatta kaikki vaikutti olevan hyvin. Ratkaisusta kertoneessa tiedotteessa Lukon toimitusjohtaja Jukka Kunnas kiitteli urheilullisuuden voittaneen. Myös Bolzano sai osansa kiitoksista.

– Olemme iloisia ja kiitollisia urheilullisesti oikeasta päätöksestä. Tämä on iso, tärkeä asia Lukon koko organisaatiolle ja raumalaisille. Olen keskustellut HC Bolzanon valmennuksen kanssa ja olemme päätöksen oikeellisuudesta samoilla linjoilla, Kunnas kertoi tiedotteessa.

Vain hetkeä myöhemmin lämmin henkäys oli tiessään. Bolzano julkaisi oman tiedotteensa, jossa se kyseenalaisti CHL:n päätöksen ja ilmoitti harkitsevansa valituksen jättämistä päätöksestä.

Myös Raumalla reagoitiin. Lukon aiempaa tiedotetta muokattiin. Iloisuus ja toteamus oikeasta päätöksestä jäivät, mutta maininta keskustelusta Bolzanon valmennusjohdon kanssa poistui Kunnaksen sitaatista.

Kysyimme Lukon toimitusjohtajalta Jukka Kunnakselta, mitä tapahtui.

Tuliko Lukolle yllätyksenä, että Bolzano suunnittelee valitusta päätöksestä?

– Kyllä siinä mielessä hieman yllätyksenä, että kävin keskustelut Rauman päässä heidän päävalmentajansa ja valmennusjohdon kanssa. He osoittivat erittäin urheiluhenkistä mieltä todeten, että Lukko voitti ensimmäisen pelin 3–1 ja oli selkeästi parempi joukkue, ja että jos peliä ei pystytä toteuttamaan, Lukko on ansainnut jatkopaikkansa. Tämä oli valmennusjohdon näkemys, ja seurajohdolla on ollut ilmeisesti eriävä näkemys asiassa.

Uskotko valituksen menestykseen, mitä CHL:n kilpailusäännöt sanovat tällaisesta tapauksesta?

– En usko ja olen varma, ettei sillä ole merkitystä siihen, että Lukko on jatkopeleissä.

Minkä takia päädyitte poistamaan tiedotteestanne kohdan, jossa kerrottiin Bolzanon valmennusjohdon näkemyksestä?

– Tähän liittyy varmaan se, että saattaa olla, että Italian päässä seurajohto on ollut eriävää mieltä valmennusjohdon kansa. Meitä lähestyttiin (seurajohdosta) tällaisella pyynnöllä, ja totesimme että voimme sen pyynnön toteuttaa. Otimme viittaukset valmennukseen pois.

– Ymmärrän sen hyvin, kun on katsonut somereaktioita. Tunteet ovat varsin vahvasti valloillaan ja ymmärrän että seurajohto on haastavassa tilanteessa, ja toisaalta ei tietenkään haluta hankaluuksia valmennusjohdolle.

Haettiinko ottelulle muita pelipäiviä, oliko mitään mahdollisuuksia saada ottelua pelattua?

– Ei mitään mahdollisuuksia. Seuraavat parit pelaavat 7. ja 8. päivä joulukuuta. Pitää muistaa, että meillä laitettiin koko joukkue karanteeniin. Ennen 7. päivää pelaaminen ei olisi ollut mahdollista.

– Huomenna (perjantaina) illalla vasta saamme testitulokset. Sen jälkeen tiedetään, minkälaisia kokoonpanojaa saataisiin aikaiseksi. Sitten ovat pelaajat ja huoltajat, jotka ovat pidemmässä karanteenissa. Siihen väliin pelin saaminen, kun huomioidaan, että on myös liigapelit sekä Bolzanolla että meillä, kyllä sellaisen pelipäivän löytämine olisi ollut täysin mahdotonta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja