Huuhkajien EM-kisaottelun jatkamisesta jyllää valtava kohu Tanskassa, Peter Schmeichelilta raju väite – näin asiat etenivät Suomen joukkueen näkökulmasta

5:23
Tulosruutu: Tanskalle annettiin kaksivaihtoehtoa jatkaa ottelua Christian Eriksenin sydänpysähdyksen jälkeen.

Tähtipelaaja Christian Eriksenin sydämenpysähdys, minuuttikaupalla kestänyt elvytys ja vieminen sairaalahoitoon keskeyttivät Suomen ja Tanskan välisen ottelun yli puoleksitoista tunniksi. Sen jälkeen ottelua jatkettiin, vaikka molempien joukkueiden pelaajat olivat tapauksesta syvästi järkyttyneitä.

Pölyn hieman laskeuduttua Uefan toiminta on kerännyt kritiikkiä etenkin Tanskassa, jossa päävalmentaja Kasper Hjulmand on pitänyt päätöstä jatkaa yksiselitteisesti vääränä.

Vaikka tanskalaispelaajien kerrottiin halunneen jatkaa pelaamista, heille esitetyt vaihtoehdot olivat Hjulmandin näkökulmasta vain huonoja, eikä päätöstä olisi pitänyt sysätä pelaajien niskaan.

Yleisen käsityksen mukaan ottelu piti pelata loppuun joko samana iltana tai toisena vaihtoehtona seuraavana päivänä. Näistä valikoitui ensimmäinen vaihtoehto.

Tanskan maalivahdin Kasper Schmeichelin isä, maalivahtilegenda Peter Schmeichel on kertonut Good Morning Britain -ohjelmassa, etteivät pelaajat todellisuudessa olleet halunneet jatkaa pelaamista.

– Näin virallisen kommentin Uefalta eilen, jossa sanottiin, että se vain noudatti pelaajien toivetta, että pelaajat olisivat halunneet jatkaa pelaamista. Tiedän, ettei se ole totta, Peter Schmeichel totesi.

Schmeichelin mukaan Tanska olisi tuomittu häviämään ottelu 0–3, jos se ei olisi suostunut kahteen aiemmin esitettyyn vaihtoehtoon.

Tämä tieto pelaajien tosiasiallisesta haluttomuudesta jatkaa on ristiriidassa sen kanssa, mitä aiemmin on kerrottu, ja siksi asiaan palattiin myös Huuhkajien lehdistötilaisuudessa Terijoella maanantaina.

– Me odotimme koko ajan, mitä Tanska haluaa tehdä. Se oli se isoin juttu. Päätettiin, että mitä Tanska haluaa tehdä sen ottelun jatkamisen kanssa, me muokaudutaan siihen. Se oli ainoa oikea tapa toimia, Suomen maalivahtivalmentaja Antti Niemi kertoi.

Suomen A-maajoukkueen tiedotuspäällikkö Timo Walden vahvisti vielä Niemen kertomuksen, että päätöksenteko asiasta jätettiin kokonaan Tanskalle, joten Suomen joukkueella ei ollut osallisuutta ottelun jatkamiseen liittyvissä Tanskan maajoukkueen ja Uefan välisissä keskusteluissa.

– Kapteeni Tim Sparv ja (Kasper) Schmeichel keskustelivat asiasta käytävällä, ja Tim ilmoitti Schmeichelille, että me tyydymme siihen päätökseen, mikä Tanskan päätös ikinä tulee olemaankaan.

– Varmasti siellä puntaroitiin näiden kahden vaihtoehdon välillä, ja ymmärtääkseni Tanskan valmentajakin oli sanonut, että näistä kahdesta vaihtoehdosta se samana iltana jatkaminen olisi kuitenkin heidän mielestään parempi.

Suomen pukukopissa ei siten ollut parempaa tietoa siitä, mitä eri vaihtoehtoja Uefa oli todellisuudessa esittänyt Tanskalle, vaan joukkue sai kuulemansa perusteella sen käsityksen, että tanskalaispelaajat ovat valmiita jatkamaan ottelua.

Walden muistutti myös tiukan EM-turnausohjelman lainalaisuuksista, jotka tuskin olisivat mahdollistaneet mitään erityisen hyvää tapaa saattaa Suomen ja Tanskan avausottelu maaliin. Ottelun siirtäminen päiväkausilla olisi saattanut olla jopa turnauksen sääntöjen vastaista.

Lue myös:

    Videot

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja