Mainos

Lukiolaisten liitto: Pakollisuus ei ole lääke ruotsin epäsuosioon

Suomen lukiolaisten liitto ei kannata lukion pakollisten ruotsin kurssien lisäämistä. Opetusministeri Henna Virkkunen (kok) sanoi tänä aamuna MTV3:n Huomenta Suomen haastattelussa, että ruotsin heikko osaaminen korkeakouluissa on tosiasia ja on mahdollista että lukion pakollisia ruotsin kursseja lisätään.

Ruotsin kielen osaamisen heikentyminen selittyy sillä, että kun ruotsin kirjoittajien määrä vähenee, vähenee myös niiden määrä jotka valitsevat lukion ei-pakolliset, syventävät kurssit.

Lukiolaisten liiton puheenjohtaja Teppo Säkkinen uskoo, että kielen osaamisen tasoon vaikuttaa myönteisesti se, että sen opiskelu on vapaaehtoista.

- Jos pakollisia lukiokursseja lisätään, se voi lisätä ruotsin kirjoittavien määrää, mutta paremmat tulokset saadaan jos opiskelija on itse motivoitunut, toteaa Säkkinen.

Lukiolaisten liiton mukaan on huolestuttavaa, että ero sukupuolien välillä on kasvanut suureksi. MTV:n uutisten ylioppilastutkintoaineistosta käy ilmi että enää vähemmistö (48%) pojista kirjoittaa ruotsin.

-Totta kai on huolestuttavaa jos pojat pelaavat itsensä ulos tietyistä jatko-opinnoista, sanoo Säkkinen.

Hänen mukaansa pakollisuuden lisäämistä parempi keino on kuitenkin lukion opinto-ohjaus.

- Lukiolaisille pitää kertoa, mitä seurauksia ruotsin poisjättämisellä voi jatkossa olla. Säkkinen korostaa myös sitä, että todellisen kielitaidon kannalta on tärkeää lisätä suullisen kielitaidon opintoja.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.