Mainos

Lukiolaiset: Home ei saa vaarantaa yo-kokeisiin valmistautumista

Suomen Lukiolaisten Liitto on tyytyväinen siihen, että homeongelmiin puututaan ja tilat korjataan. Opiskelu remonttien aikana pitäisi liiton mielestä kuitenkin turvata normaalitasoisena. Ylioppilaskirjoitusten valmistautuminen ei liiton mielestä saisi vaikeutua väistötilaopiskelun vuoksi.

– Ongelmia opiskelun järjestämisessä on ollut eri puolilla Suomea. Esimerkiksi Lapinjärvellä suljettiin yksi lukio kokonaan homeongelmien vuoksi ja Espoon Viherlaakson lukiossa vasta viime syksynä tiedotettiin abiturienteille viime hetken vuosirytmin muutoksista, kertoo Suomen Lukiolaisten Liiton tuore puheenjohtaja Otto Ahoniemi.

Lukiolaisten mielestä heitä tulisi kuunnella paremmin, kun opetusta aletaan järjestellä poikkeusoloissa.  Opetuksen järjestäjät ovat kovan haasteen edessä, sillä monien ongelmien laajuus tulee usein yllätyksenä - pikku remonttien yhteydessä saattaa tulla ilmi laajoja kosteus- ja homevahinkoja.

Uuden puheenjohtajan haasteet

Ahoniemi uskoo, että keskustelu homekouluista velloo vielä vuosia. Suomen koulujen rakennuskanta yksinkertaisesti on niin huonossa kunnossa. Vuoden alussa aloittanut puheenjohtaja haluaa virittää keskustelua muistakin kiperistä aiheista.

– Oppivelvollisuusiän nosto toisen asteen ensimmäiseen vuoteen, lukion uusi tuntijako ja kouluverkostojen karsiminen ovat ajankohtaisia aiheita, listaa Ahoniemi.

Lukiolaiset eivät kannata oppivelvollisuusiän nostoa kritiikittömästi. Hallituksen rakennepaketin linjaama 195 miljoonan euron säästö kouluverkostostakin on asia, jota liitto ei purematta niele.

Eniten lukiolaisten puheenjohtajaa riepoo tapa, millä käydään keskustelua lukion uudesta tuntijaosta. Opetusministeriön työryhmän esityksestä on otettu vain yksi näkökulma julkiseen keskusteluun. Uudistuksessa on kyse paljon laajemmasta kokonaisuudesta kuin vain siitä, onko yhden historian kurssin oltava pakollinen vai ei.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.