Mainos

Lukijat rapistuvista teistä: Tarvitaanko lisää veroja ja tuplahinta polttoaineesta?

Suomen teiden kehno kunto ihmetyttää MTV Uutisten lukijoita. Erityisen huono tilanne on maakunnissa, joissa pelätään, että maassamme palataan pian soratieverkostoon.

Asia puhutti MTV Uutisten lukijoita vilkkaasti muun muassa Facebookissa. Monille teiden huono kunto sekä heikko ylläpito oli tullut omakohtaisesti valitettavan tutuksi.

"Tosihan se on että osa teistä on aivan Surkeassa kunnossa. Muutaman kerran on omassa autossa joutunut renkaan paikkaus hommiin ko kivi tai joku muu pistäny renkaasta läpi. Muuta ei ole autosta särkynyt ko olen ajanut niin hitaasti. Mutta on niitä melekosia monttuja välillä asvaltti teilläkin eikä minkään valtakunnan varoitus merkkejä."

"Meillä on valtion ylläpitämä hiekkatie mitä pitää ajaa 5km päästäkseen asfaltille. Muuta reittiä ei ole. Tälle vuodelle ollaan jouduttu jo kahdesti suuntauttamaan renkaitten kulmat uudelleen tien huonon kunnon takia. Yleisrajoitus on tiellä voimassa, mutta hyvä että pystyy 40km/h ajamaan kun on monttua montun perään ja aivan järkyttävät ajourat. Tienkäyttäjän linjalle saa pahimmillaan soittaa tiestä joka viikko, kun sille ei saada mitään tehtyä. Sama juttu talvella. Auraa ei näy eikä kuulu välttämättä koko päivänä, yritä töihin päästä kun lunta viimekin talvena renkaiden korkeuden verran."


"Entäs sitten sorateiden kunto, varsinkin keväällä kun routa sulaa? Onko tiet menossa siihen kuntoon missä ne oli silloin kun ihmiset kulki hevosvetoisilla kärryillä?"

"Ei näissä tieasioissa ole paljon lapsille kertomista.. Teidemme kunto yleisesti on hyvin heikko, kuten hyvin kaikki tiedämme. Mutta osa teistä on melkein ajokelvottomassa kunnossa mikä aiheuttaa tietysti lisäkustannuksia autoilijoille jo muutenkin kalliiseen autoiluun. Erityisesti olen huolissani syrjäseutujen asukkaista joiden on pakko käyttää omaa autoa koska julkista liikennettä ei kulje tai jos niin ei sovi työmatkustamiseen. Paljon tienpäällä olevana olen huomannut että ei harkita minne tieosuuksille laitetaan ja minne ei.. Onko kyseessä jonkinlainen eriarvoisuus kansalaisia kohtaan? Esimerkkinä voin sanoa tien no: 956 väli Köngäs-Tepasto joka on tie jossa on liikennettä paljon ja varsinkin juuri sitä työmatka liikennettä. Keväisin tie on melkein parempi ajaa traktorilla kuin henkilöautolla. Tiestä tehty monta valitusta ja netissä adressikin. Tie on Kittilän kunnassa. Ja moni on renkaansa/autonsa tuolla tieosuudella rikkonut."

Montut syvenevät, verot nousevat?

Rapistuvien teiden pelätään uhkaavan lähivuosina yhä enemmän liikenteen turvallisuutta. Tieongelman korjaamiseen ei kuitenkaan tunnu löytyvän rahaa, mikä ihmetytti erityisesti MTV Uutisten lukijoita.

"Muutaman vuoden päästä vaihdetaan iskuvaimentimia, jousitusta ja konepeltejä kun railot ja montut ovat syvempiä... Nostetaanko autoveroa?"

"Mihin menee polttoaineista ja autoveroista saatavat kiskurirahat? Ei ainakaan teiden ylläpitoon."

"Autoilijoita verotetaan jo niin kovalla kädellä että luulis riittävän määrärahoja teiden kunnossapitoon!!"

"Täytyy varmaan maksaa tuplahinta polttoaineesta ja muistakin kuluista, ehkä sitten jotain jää teiden kunnostukseen!"


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja