Lukijat raivostuivat Schubakin kommenteista: Törkeää!

Kokoomuksen varapuheenjohtaja Saul Schubakin mukaan lapsilisät tulisi poistaa, sillä ne kannustavat lasten tekoon ihmisiä, jotka eivät ole kykeneväisiä pitämään huolta jälkikasvustaan. Väite aiheutti palautemyrskyn – hieman yli 80 prosenttia lukijoista pitää lapsilisiä tarpeellisina.

Kokoomuksen varapuheenjohtaja Saul Schubak on herättänyt huomiota kommenteillaan.

– Lapsilisät pitäisi ehdottomasti poistaa. On järjenvastaista, että tuemme heikomman aineksen lisääntymistä ja sitten ihmettelemme, miksi täällä on huumeriippuvaisina syntyviä lapsia ja huostaanottoja alkoholistivanhemmilta, Schubak kommentoi Facebookissa perjantaina.

Schubak pahoitteli myöhemmin vahvoja sanavalintojaan, mutta kertoi Radio Novan Enbuske & Linnanahde Crew -ohjelmassa olevansa edelleen samaa mieltä: Tuet motivoivat vanhemmuuteen sopimattomia tekemään jälkikasvua.

Lukijat: "Törkeää!"

Schubakin kommentit aiheuttivat palauteryöpyn Koti-osion kyselyssä. Hieman yli 80 prosenttia lukijoista on sitä mieltä, että lapsilisiä ei tulisi poistaa.

– Kyllä ne lapsilisät menee lasten elämiseen, vaatetukseen ja harrastuksiin. Lapsilisät eivät edes riitä kaikkeen siihen kun lapsi kasvaa. Ei kaikki vanhemmat ole huume- tai alkoholiriippuvaisia, yksi lukijoista kommentoi.

– Ei missään nimessä saa lopettaa. On törkeää leimata pienituloisia huume- tai alkoholiriippuvaisiksi. Miinä en ainakaan tee lapsia tukien toivossa vaan rakkaudesta. Minkä sille mahtaa, jos joutuu vastoin omaa tahtoaan työttömäksi eikä töitä kuulu, vaikka kuinka yrittäisi. Silloin on jopa pieni lapsilisä tärkeä, toinen kertoo.

Moni kuitenkin kannattaa lapsilisien poistamista hyvätuloisilta.

– Lapsilisien maksu kaikille lopetettava ja muutettava tueksi niille jotka sitä tarvitsevat, siis tulojen mukaan. Olen ihmetellyt jo kymmeniä vuosia, että lapsettomat eivät nosta haloota, että heidän verorahojaan jaetaan rikkaille. Lapsilisät oli eri asia sota-ajan jälkeen! Minulla on lapsia ,enkä tartte lapsilisiä, kirjoittaa lukija.

– Asettaisin lapsilisiin tulorajat, tosin sen verran korkealle, etteivät taas keskituloiset kärsisi eniten. Hyvätuloiset eivät niitä tarvitse! Pienituloisille niitä voisi nostaakin. Lisäksi laittaisin lapsilisät huomioonotettavaksi tuloksi asumistukeen, jolloin asumistukijärjestelmä olisi reilu myös lapsettomille.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja