Luca di Montezemolo lataa: Lewis Hamilton olisi voittanut mestaruuden Ferrarillakin

Mercedeksen Lewis Hamilton olisi voittanut tänä vuonna F1-maailmanmestaruuden Ferrarinkin ohjaimissa, lataa tallin entinen pääjohtaja Luca di Montezemolo.

Hamilton varmisti uransa viidennen maailmanmestaruuden jo kauden kolmanneksi viimeisessä kisassa Meksikossa. Voittomarginaali toiseksi MM-sarjassa sijoittuneeseen Ferrarin Sebastian Vetteliin oli lopulta 88 pistettä.

– Hänellä (Hamiltonilla) on ollut heikkouden ja kriisien hetkiä, mutta tänä vuonna hän olisi voittanut Ferrarilla, Montezemolo sanoi italialaiselle Rai-radiolle.

Ferraria vuosina 1991– 2014 johtanut Montezemolo tarkensi, ettei hänen kommenttinsa ole Vettelin vähättelyä. Mestaruuden lipeäminen ei ollut Montezemolon mukaan nelinkertaisen F1-maailmanmestari Vettelin vika.

– Ferrari rakensi täksi vuodeksi hyvän auton, joka oli joissakin oloissa jopa Mercedestä parempi. Loppusilaus kuitenkin puuttui. Vettel teki joitain ratkaisevia virheitä, mutta maailmanmestaruutta varten täytyy tehdä kaikki, jotta hän on huipussaan.

Entinen Ferrari-pamppu uskoo, että Vettelin on mahdollista nousta uudelleen kärkeen kilpailukykyisellä autolla.

– Turhautumisen hetkinä häntä täytyy tukea. Jopa enemmän, kun talliin saapuu todella vahva poika (Charles Leclerc), jolla on hieno tulevaisuus edessään.

Leclerc ajaa tulevana vuonna Ferrarilla Sauber-F1-debyyttikautensa jälkeen. Kimi Räikkönen puolestaan suuntaa Ferrarilta Sauberille kaksivuotisella kuljettajasopimuksella.

Lue myös:

    Uusimmat