”Charles Leclerc alkaa lyödä Vetteliä välittömästi” – Ferrarin pudottama kuskilupaus lataa kovia sanoja myös Kimi Räikkösestä

Ferrarin testikuljettajan paikalta syrjäytetty Raffaele Marciello odottaa Sebastian Vetteliä kohtaavista haasteista murhaavia, kun nuori Charles Leclerc nousee tämän pariksi F1-tiimin kisakuskiksi.

Marciello nostatti kulmakarvoja syyskuun alun twiitillään, jossa hän ennusti Vettelin kokevan Leclercin tulon myötä uusinnan Red Bullin tilanteestaan 2014. Tällä hän viittasi saksalaisen yllätystappioon uudelle tallikaverilleen Daniel Ricciardolle.

Italialaissivusto Formula Passion kysyi kommentista suoraan Marciellolta itseltään eikä tämä vetäytynyt analyysistaan.

– Kyllä, olen sataprosenttisen varma siitä. En ole koskaan arvostanut Vetteliä samalla tasolle kuin Lewis Hamiltonia, Fernando Alonsoa ja jopa Robert Kubicaa, Marciello laukoo.

– Uskon, että kun Charles saapuu Ferrarille, hän alkaa lyödä Vetteliä välittömästi.

Marciellon siteet Ferrarille katkesivat vuonna 2016, kun Sauber-talli purki hänen sopimuksensa kesken kauden. Tässä kohtaa hänen kerrottiin lähtevän myös Ferrarin akatemiasta henkilökohtaisten syiden takia.

Italialaiskuski kertoi myöhemmin haastattelussa, ettei Ferrarin uusi tallipäällikkö Maurizio Arrivabene pitänyt hänestä.

Mestarin sopeuduttava autoon

Marciellon mukaan on Vettelin syytä, jos Ferrari ei onnistu voittamaan tämän kauden valmistajien maailmanmestaruutta. Saksalaiskuski toi Red Bullille neljä maailmanmestaruutta putkeen, mutta tästäkään Marciello ei anna tunnustusta Vettelille.

– Hänellä oli Mark Webber tallikaverinaan ja heidän autonsa oli paljon muita nopeampi.

Mestaruusjuhlat kuitenkin katkesivat äkillisesti vuonna 2014, kun Red Bull ja varsinkin sen moottorivalmistaja Renault jäivät kauas kehityksen kelkasta V6-hybridimoottoreiden tultua. Samaan aikaan Vettel sai yhä kovemman haasteen Ricciardolta, joka oli lopulta MM-pisteissä Red Bullin ykkönen.

– Tietysti joku voi väittää, että RB10 sopi paremmin Danielin ajotyylille kuin Sebastianille. Aina voi sanoa mitä tahansa, mutta mestarin pitäisi aina ymmärtää, miten hän pystyy sopeuttamaan tyylinsä autoon, Marciello toteaa.

– Suuri mestari ei voi myöskään murtua paineen alla. Mutta kuten on nähty, Vettel usein kärsii ollessaan paineen alla.

Kimi Räikkönen saa myös osansa

Nykyisin Mercedeksen kuskina GT-sarjoissa ajava Marciellon puheet Vettelin osaamisesta näyttäytyvät kummallisessa valossa siihen nähden, että tämä on pystynyt olemaan jo neljä kautta Kimi Räikköstä edellä Ferrarilla.

Kaksikon taustalla testitiimissä toiminut kuski antaa tähän perusteluksi varsin kovaa tekstiä myös Räikkösestä.

– Vertailu Räikköseen ei ole luotettava. Kun minä ajoin F14 T -autolla Abu Dhabin testeissä, olin seitsemän kymmenystä Kimiä nopeampi, mutta se ei kerro, että olisin ollut vahvempi kuin hän, Marciello sanoo.

– Ehkä Kimi hukkasi motivaationsa jo muutama vuosi sitten, hän heittää.

– Kimin tallikavereista puhuttaessa hyvä vertailukohta on Fernando. Alonso oli koko ajan nopeampi kuin Räikkönen. Vettel on myös lyönyt Kimin, muttei aina. Ja joka tapauksessa pienemmillä eroilla.

Lue myös:

    Uusimmat