Nuoresta F1-tähdestä hurja arvio: "Hän tulee olemaan uusi Michael Schumacher"

Italian Skyn F1-asiantuntija, omalla urallaan GP2-mestaruuden voittanut Davide Valsecchi arvioi Charles Leclerciä huimin sanoin.

Sauberilla F1-kisakuskina vuonna 2018 debytoinut Leclerc siirtyi viime vuodeksi Ferrarille ja säväytti heti. Hän otti kauden aikana enemmän paalupaikkoja kuin kukaan (7) ja voitti kaksi kisaa. Tallikaveri Sebastian Vettel jäi MM-sarjassa neljänneksi sijoittuneesta Leclercistä 24 pistettä.

Viime joulukuussa Ferrari julkistikin pitkän jatkosopimuksen, jolla se kiinnitti nuoren monacolaiskuski Leclercin kauden 2024 loppuun asti.

– Ferrari on valinnut Leclercin viisivuotisella sopimuksella, joka on yksi pisimmistä formula ykkösten historiassa. Näyttää, että hän tulee olemaan heille uusi Michael Schumacher. Minusta Charles on jo osoittanut, että hän pystyy olemaan samalla tasolla tai jopa vähän parempi kuin Sebastian, ja nyt on hänen aikansa. Ferrari on päättänyt, että se haluaa voittaa maailmanmestaruuden Leclercin kanssa tulevaisuudessa. Heillä on täysi luotto häneen, Valsecchi sanoi F1 Nation -podcastissa.

Michael Schumacher voitti ennätyksellisistä seitsemästä maailmanmestaruudestaan viisi Ferrarilla ja oli tallin suuri johtohahmo. 

Neljä maailmanmestaruutta Red Bullilla voittanut Vettel ei ole sen sijaan pystynyt tuomaan titteliä Ferrarille, ja hän jättää tallin tämän kauden päätteeksi. Vettelin tilalle Ferrarille tulee nykyinen McLaren-kuski Carlos Sainz.

– Ferrari tulee kärsimään paljon tänä vuonna, mutta se tulee olemaan kuosissa 2021. He antavat Carlos Sainzille elämänsä mahdollisuuden. Hän tulee olemaan yksi suurimmista espanjalaistähdistä maailmanlaajuisesti, mutta hänellä tulee olemaan Leclerc rinnallaan, Lotuksen F1-testikuskina vuonna 2011 toiminut Valsecchi ruoti.

Lue myös:

    Uusimmat