Kova F1-väite: Tulikuuma tähtikuski "sotkee kaiken Ferrarilla"

Entinen F1-kuljettaja Christian Danner sanoo Carlos Sainzin "sotkevan kaiken" Ferrarilla.

Espanjalaistähti Sainz joutuu väistymään Ferrarin ohjaimista tämän kauden jälkeen. Tarunhohtoinen talli jatkaa monacolaisen Charles Leclercin kanssa, ja seitsenkertainen maailmanmestari, brittisuuruus Lewis Hamilton, siirtyy Mercedekseltä punaisiin monivuotisella sopimuksella.

Saksalaisen Dannerin mukaan Ferrari on tehnyt väärät päätökset. Tulikuuma Sainz on hänestä tällä hetkellä parempi kuljettaja kuin Leclerc tai Hamilton.

Sainz voitti viime kilpailun Australiassa Leclercin ajettua toiseksi. Kauden avauskisassa Bahrainissa Sainz oli kolmas, Leclerc neljäs. Välissä Sainz oli sivussa Saudi-Arabian GP:stä umpisuolen hätäleikkauksen vuoksi, Leclerc oli tuolloin kolmas.

Hamiltonin tulosrivi kauden kolmesta GP:stä ei ole häävi: seitsemäs, yhdeksäs ja keskeytys.

– On vaikea tilanne, jos minut tulevana ykköskuskina voittaa ylivoimaisesti potkut saanut mies, Danner kommentoi Motorsport-Magazin.comille.

Danner sanoo todella pitävänsä Sainzin "sitoutuneesta, iloisesta ja aggressiivisesta" reagoinnista tilanteeseensa.

– Se vaatii myös kiihkeää asennetta: se olen nyt minä eikä kukaan muu.

– Sen näkee hänen silmissään ja joka kulmassa.

Liian nopea päätös?

Kovista tuloksistaan huolimatta Sainzilla ei ole tällä hetkellä tulevaksi kaudeksi ajopaikkaa ja Ferrarilla hänen rupeamansa päättyy neljänteen perättäiseen vuoteen.

– Tällä hetkellä Carlos Sainz sotkee kaiken Ferrarilla, Danner väitti.

– Ensinnäkin olette hankkineet väärän kuljettajan ensi vuodeksi, Danner sanoi ja lisäsi Hamiltonin "jäävän jälkeen".

– Toiseksi, jos haluatte Hamiltonin, pidätte väärän kuskin, koska olen nopeampi, Danner sanoi Sainzin näkökulmasta Leclerciin viitaten.

Oma problematiikkansa on siinä, minkä verran talli haluaa varjella teknisen puolen yksityiskohtia, ettei Sainz saisi vietyä niin paljon tietoa vielä selviämättömälle tulevalle työnantajalleen.

Dannerin mukaan Ferrarin ja tallipäällikkö Frederic Vasseurin olisi pitänyt odottaa päätöksessään kauemmin eikä ollut tarvetta lyödä tilannetta lukkoon niin aikaisin.

Danner kilpaili F1-sarjassa vuosina 1985–1987 ja 1989. 47 F1-osakilpailua toivat plakkariin neljä MM-pistettä.

Lue myös:

    Uusimmat