McLaren-pomo vertaili Michael Schumacheria ja Fernando Alonsoa – näkee isoja eroja

Ferrarilla Michael Schumacherin ja Fernando Alonson kisainsinöörinä työskennellyt Andrea Stella kertoo kahdelta F1-sarjan supertähdeltä löytyvän merkittäviäkin eroja.

Fernando Alonson mestaruudet Renault'lla kausina 2005 ja 2006 päättivät viisi vuotta jatkuneen Ferrari-kuljettaja Schumacherin valtakauden. Myöhemmin Alonso siirtyi myös Ferrarille, mutta espanjalainen ei kyennyt kovista odotuksista huolimatta nousemaan mestaruuteen italialaistallissa.

Suorituskykyjohtajana McLarenilla nykyisin työskentelevä Stella teki Ferrarilla läheisesti yhteistyötä kummankin maailmanmestarin kanssa. Stellan ja Alonson yhteistyö jatkui myös McLarenilla, jonne espanjalainen palasi kaudella 2015.

Stella vertailee Alonsoa ja Schumacheria eri ominaisuuksilla, jotka ovat nopeus, sadekelin osaaminen, tekninen palaute, älykkyys, johdonmukaisuus, herkkyys renkaille ja kyky sopeutua ja ennakoida tilanteita.

- Kun sijoitamme ominaisuudet ympyrälle, niin Fernando on kaikissa erittäin korkealla, mutta potentiaalisesti ei paras yhdessäkään. Michael oli taas mielestäni paras niissä joissakin, mutta toisissa taas heikompi kuin Fernando. Michaelin ympyrä olisi siksi enemmänkin kuin tähti, kun taas Fernandolla se olisi täydellinen ympyrä, Stella vertaili kuljettajaparia BBC Sportille.

- Esimerkiksi Michaelin kyky kontrolloida yliohjaavan auton takapäätä oli aivan uskomaton, mutta joskus siitä tuli hänen heikkoutensa. Kun hän ajoi harjoituksissa autoa yliohjaavasti, niin aika-ajossa hän saattoi vielä korostaa sitä tai kisassa kuluttaa liikaa takarenkaitaan.

- Fernando ymmärtää paremmin omia rajoituksiaan. Hän osaa tunnistaa hyvin ne tilanteet, missä hän itse onnistuu ja missä auton vahvuudet ovat. Tästä syystä hän kykenee valmistamaan auton erittäin hyvin kisaa varten, Stella jatkoi.

Stella kertoo Schumacherin kuvailleen autonsa käyttäytymistä aina hyvin yksityiskohtaisesti, kun taas Alonso keskittyi enemmän oleelliseen.

- Michael oli hyvin analyyttinen ja keskusteleva. Vietimme paljon aikaa yhdessä jutellessamme autosta, mutta Fernando on puolestaan hyvin lyhytsanainen. Kun hän tulee takaisin varikolle, niin kolme ensimmäistä sanaa palautteesta sisältää jo 95 prosenttia hänen näkökulmastaan asiaan, Stella kertoi.

- Michaelin kanssa kyse oli enemmän siitä, että suodatimme oleellisen hänen antamistaan yksityiskohdista. Fernandon kanssa käytimme enemmän tarkkoja kysymyksiä, jotta saimme rakennettua kokonaisuudesta riittävän tarkan kuvan, Stella lisäsi.

Alonson ura formulasarjassa päättyi ainakin toistaiseksi kauden päätöskisassa Abu Dhabissa. Espanjalainen on kuitenkin jo vihjannut, että paluu kuninkuusluokkaan voi olla välivuoden jälkeen taas mahdollinen.

Lue myös:

    Uusimmat