Ferrari ei anna Sebastian Vettelin voittaa? Bernie Ecclestone lataa kovan näkemyksen

Entinen F1-moguli Bernie Ecclestone lyö kovan arvion pöytään. Hän uskoo, että Ferrari tulisi suosimaan voittotaisteluissa Charles Leclerciä Sebastian Vettelin kustannuksella.

Vettel lähti viime kauteen Ferrarin ykköshevosena talliin vasta liittyneen Leclercin sijaan, mutta nuori monacolainen päihitti lukuisia virheitä tehneen saksalaiskonkarin ajamalla. Vettel jäi lopulta 24 pistettä Leclercin taakse.

F1-sarjaa aiemmin vuosikymmenien ajan johtanut Ecclestone ei povaa Vettelille nytkään menestystä.

– En näe Ferraria suosikkina. Ja jos he ovat Mercedeksen ja Red Bullin tasolla, miksi he olisivat kiinnostuneita Vettelin voitoista, kun hän päihittäisi kaverin, joka on tehnyt monivuotisen sopimuksen? Siinä ei ole järkeä, Ecclestone latasi Nextgen-Auton mukaan.

Leclercin Ferrari-sopimus ulottuu vuoteen 2024 saakka. Hän saa ensi kaudella rinnalleen McLarenilta punaisiin siirtyvän Carlos Sainzin, kun taas Vettelin jatko F1-sarjassa ylipäätään on epävarmaa.

– Hänen tulisi pitää sapattivuosi ja sitten iskeä vuoteen 2022, Ecclestone sanoi Vettelistä.

Ecclestone ei myöskään usko Vettelin mahdolliseen siirtoon Mercedekselle.

Toto Wolffilla (tallipäällikkö) on valta siellä, joten miksi hän hankkisi Vettelin, kun hänellä on jo supertähti Lewis Hamilton? Hänellä on myös kaksi muuta kuskia: (Valtteri) Bottas ja (George) Russell, joiden uraa hän on edistänyt jo vuosien ajan.

Russell ajaa nykyisin Williamsilla, mutta häntä on spekuloitu Bottaksen mahdolliseksi korvaajaksi Mercedeksellä. Mercedeksen arvioidaan tekevän valintansa toiseen autoonsa todennäköisimmin tämän kaksikon välillä.

Red Bullilla 2010-luvun alussa neljä maailmanmestaruutta voittanut Vettel on ajanut Ferrarilla vuodesta 2015 lähtien.

Lue myös:

    Uusimmat