Kannattaako tyytyä "ihan kivaan" kumppaniin? Rakkaudessa kompromissin tehneet paljastavat, miten suhteille kävi

Juttusarjassa lukijaraati vastaa kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Kysymys sinulle, joka 'tyydyit' ihmissuhteeseen etkä lähtenyt etsimään Sitä Oikeaa tai roihuavaa rakkauden paloa. Sen sijaan tyydyit 'ihan kivaan' kumppaniin. Miten suhteellenne kävi? Saako tyytymällä onnea?" kysyy nimimerkitön.

Näin raati vastasi

"Tein lapset nuorena 'ihan kivan' miehen kanssa, koska kukaan rakastamistani ei halunnut minua oikeaan suhteeseen. Erosin lasten ollessa teini-ikäisiä, koska kyllästyin haaleaan suhteeseen. Nyt 45-vuotiaana olen onnellisen, roihuavan rakastunut kihlattuuni."
– Nainen, 45, kihloissa ja avoliitossa

"Tyytymällä saa onnea ja turvallisuutta. Kun ikää alkaa olla, niin ei ole järkevää lähteä etsimään jotakin parempaa."
– Nainen, 39, naimisissa

"Kyllä saa onnea, jos keskusteluyhteys, molemminpuolinen kunnioitus ja seksi ovat kunnossa. Ero on tullut muista syistä. Rakkaus voi syttyä vähitellen kiintymyksen kautta. Yksin olisin jäänyt, jos olisin odottanut koko ikäni kuuta taivaalta."
– Nainen, 37, naimisissa

Katso myös: Tosirakkautta! Hanhien koskettava rakkaustarina päätyi otsikoihin, kun kanadanhanhi pysyi rakkaansa rinnalla myötä- ja vastoinkäymisissä. Juttu jatkuu videon jälkeen.

Päivän koskettavin video: Hanhi pysyi rakkaansa rinnalla myötä- ja vastoinkäymisissä 1:34

"12 vuoden ajan teimme toisistamme onnettomia, viimeisinä vuosina asuimme jo eri paikkakunnilla töiden takia, eikä kumpikaan ollut valmis tekemään sitä lopullista päätöstä. Emme nähneet, emme puhuneet, mutta tapa piti meidät yhdessä."
– Nainen, 35, nyt sinkku

"En usko 'siihen oikeaan'. Olen onnellinen tässä suhteessa, toki asiaan vaikuttaa erittäin hyvä taloudellinen tilanne, joka on saanut minut pysymään tässä. Yhdessä jo 10 vuotta."
– Nainen, 32, avioliitossa

"Tyydyin. Yhdessä oltu jo 15 vuotta ja ihan kivaa on edelleen, vaikka koskaan ei rakkaus roihunnut."
– Nainen, 35, naimisissa

"Eräs tyytynyt tässä. Olisi kannattanut lähteä. Koen, ettei minua ole kuultu, koskettu, kaivattu, tahdottu, rakastettu kuin puolivillaisesti. Pitkään tämä tuntui toimivalta, mutta vuosien mittaan en enää pysty sulkemaan pois mieleen nousevia 'mitä josseja'."
– Ei sukupuolta, 33, jumissa suhteessa

"Tyytymällä saa onnen jonkin aikaa, mutta pidemmän päälle en ole jaksanu panostaa ns. 'ihan ok' -suhteeseen. Tällä lärvillä ei vaan mitään ihmeellistä parisuhdetta ole kohdalle osunut. Useampi ihan kiva on sitten tullut koettua ja tälläkin hetkellä semmoisessa."
– Mies, 43, parisuhteessa

Katso myös: Väljähtyykö jokaisen suhteen seksielämä ajan myötä? Voiko sitä estää? Asiantuntija ottaa kantaa. Juttu jatkuu videon jälkeen.

Väljähtyykö jokaisen suhteen seksielämä ajan myötä? 1:09

"Se oikea tuli vastaan, kun vähiten odotin. Ei tarvinnut etsiä, eikä tarvinnut kauaa miettiä, jääkö vanhaan suhteeseen, vai hyppääkö rohkeasti tuntemattomaan. Kannatti. Jälkikäteen olen voivotellut, että olisi pitänyt lähteä vanhasta suhteesta jo aiemmin."
– Nainen, 35, naimisissa

"Tyytymällä ei saanut onnea. Suhdetta ja kumppania laiminlyötiin jatkuvasti. Pitkän prosessin jälkeen ero vihdoin tapahtui, enkä enää tyytynyt vähempään kuin mitä ansaitsin."
– Nainen, parikymppinen, (nykyään paremmassa) parisuhteessa

Alla näet seuraavan kysymyksen – miten vastaisit?

Mitä itse haluaisit kysyä? Lähetä oma kysymyksesi tässä:

Lue myös:

    Uusimmat