Moni ei halua suuseksiä missään muodossa – hyvä suoritus ei synny vain tekniikasta, seksuaaliterapeutti muistuttaa

Millaista on hyvä suuseksi, ja voiko"69"koskaan toimia? 2:51
Millaista on hyvä suuseksi, ja voiko "69" koskaan toimia? Kaikki eivät suuseksistä pidä, miksi? Seksuaaliterapeutti vastaa

Kyselyyn vastanneista suomalaisista enemmistö sekä antaa että vastaanottaa mielellään suuseksiä. Lue vinkit hyvään suuseksiin!

Kaalimato.com selvitti kyselyn keinoin, miten suomalaiset suhtautuvat suuseksiin. Kyselyyn vastasi tuhat iältään 18–70-vuotiasta suomalaista.

Kävi ilmi, että kaikista vastaajista naiset kuuluivat miehiä useammin jonkinlaiseen ääripäähän suuseksin suhteen.

14 prosenttia ei pidä suuseksistä

Vastanneista yli puolet kertoi nauttivansa molemminpuolisesta suuseksistä, siis sekä suuseksin antamisesta partnerille että sen vastaanottamisesta itse.

Vastanneista 14 prosenttia kuitenkin kertoi, ettei pidä suuseksistä; 12 prosenttia kertoi haluavansa vain vastaanottaa suuseksiä, kahdeksan prosenttia sen sijaan ei halunnut vastaanottaa suuseksiä, vaikka antoi sitä mielellään kumppanilleen.

Kaikista vastanneista naisista 15 prosenttia halusi olla vain vastaanottavana osapuolena, 12 prosenttia pelkästään antajana. Miehillä luvut olivat kymmenen ja viisi prosenttia.

Ikäryhmistä 18–24-vuotiaiden joukossa oli muihin ikäryhmiin verraten eniten ääripäitä suuseksimieltymysten suhteen.

Katso myös: Seksuaaliterapeutti Vanessa Marin uskoo, että on olemassa useita erilaisia seksipersoonallisuuksia. Mikä heistä sinä olet? Juttu jatkuu videon jälkeen.

Erilaiset seksipersoonallisuudet – mikä sinä olet? 0:45

Miksei kumppani halua harrastaa suuseksiä?

Yleisiä syitä haluttomuuteen antaa tai vastaanottaa suuseksiä ovat esimerkiksi kumppanin hygienian puute sekä epävarmuus omista taidoista tai kehosta.

– Penisten kokoa ja ulkomuotoa on ikävä kyllä ruodittu yhteiskunnassamme iät ja ajat, ja tänä päivänä törmää valitettavan paljon myös naisten intiimialueita arvosteleviin keskusteluihin sosiaalisessa mediassa, kertoo Kaalimato.comin seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen.

– Tällainen ympäriltä kumpuava viesti voi aiheuttaa varsinkin nuorille epärealistisia ulkonäköpaineita ja pelkoa päästää toista ihmistä lähelle. Jokainen keho on uniikki ja hyvä juuri sellaisenaan, ja tätä ajatusta soisi viljeltävän enemmän ihmisten välisissä kanssakäymisissä.

Hyvä suuseksi ei synny vain tekniikasta; tärkeää on myös kyky olla läsnä, rentoutua ja heittäytyä nautintoon.

– Suuseksiä vastaanottavana osapuolena suosittelen kokeilemaan seksuaalista meditaatiota: siinä tilanteeseen ei suhtauduta orgasmikeskeisenä suorituksena vaan ollaan läsnä hetkessä, kehossa ja sen aistimuksissa, Lavikainen sanoo.

– Usein naisilla keskittymisrauha on tärkeässä roolissa, jotta suuseksin tuomaan nautintoon ja mahdolliseen orgasmiin voi heittäytyä mukaan.

Seksuaaliterapeutin vinkit: Näin voit tulla taitavaksi suuseksissä

  1. Älä aliarvioi kuivaharjoittelua: Aseta kondomi kurkun, banaanin tai dildon varteen tai harjoittele jäätelötuutin, halkaistun hedelmän tai fleshlightin kanssa. Kokeile rohkeasti erilaisia tekniikoita ja hyödynnä kielen monipuolisia liikkeitä.
  2. Positiivinen palaute on hyvän suuseksin a ja o: suuseksin antajalle on hyvä ilmaista ymmärrettävällä tavalla, kun hän tekee suuseksiä hyvin ja kun jokin tuntuu erityisen hyvältä. Suuseksin antajana kannattaa sen sijaan ihastella kumppanin alapäätä: ulkomuotoa, makua, tuoksua ja tuntua.
  3. Kommunikoi: Kerro, mikäli jokin tuntuu epämukavalta tai johonkin kehonosaan liittyy epävarmuutta. Jos suuseksi ei kiinnosta, on siitäkin hyvä keskustella kumppanin kanssa. Avoin, salliva ja hyväksyvä keskusteluilmapiiri lisää yhteenkuuluvuuden ja turvallisuuden tunnetta parisuhteessa. Nämä ovat usein myös hyvän seksielämän (ja suuseksin) peruselementtejä.
  4. Jos suuseksi toistaa aina samaa rutiinia, voi sitä piristää esimerkiksi siirtymälle makuuhuoneesta muualle, kokeilemalla uusia asentoja, ottamalla seksivälineitä – kuten vibraattorin, anustapin tai makuliukuvoiteen – käyttöön tai vaikka leikittelemällä jääpalan ja aavistuksen lämmitetyn liukuvoiteen tuomilla kylmän ja kuuman tuntemuksilla.
  5. Muista, että sama ei toimi kaikille. Jokaisella on omia mieltymyksiään vastaanottaa kosketusta, ja mieltymykset voivat myös muuttua ajan myötä. Taitava kumppani osaa ennen kaikkea kuunnella, ottaa kumppanin toiveet huomioon ja olla avoin uusille asioille.

Katso myös: Eikö seksi luista? Seksiin liittyvä kipu ja haluttomuus voivat vaikuttaa monilla eri tavoilla:

Eikö seksi luista? Seksiin liittyvä kipu ja haluttomuus voivat vaikuttaa monilla eri tavoilla seksuaaliseen kokemukseen 4:18

Lähde: Kaalimato.com

Lue myös:

    Uusimmat