Kannattaako asunto stailata ennen myyntiä? "Hyvä stailaus korostaa asunnon ominaisuuksia" – varo kuitenkin tätä virhettä

Aikeena asunnon myyminen? Muista nämä siivousvinkit! 0:40
Aikeena asunnon myyminen? Muista nämä siivousvinkit!

Asuntojen stailaaminen myyntiä varten on nykyisin muodikasta. Tärkeintä on valita kodille sopiva stailaus – näin ostaja ei joudu pettymään.

Tuoksukynttilä keittiössä, sampoopullot ja löylykiulu vierekkäin saunan lauteilla. Olohuoneessa lampaantalja ja pöydälle levitetty kirja.

Asuntojen stailaaminen on nykyisin muodikasta, ja se vaikuttaakin oivalliselta tavalta antaa omalle kodille tarvittava loppusilaus.

– Olisin kuitenkin pikkuisen varovainen stailauksen kanssa, yrittäjä ja toimitusjohtaja Heidi Metsänen sanoo.

"Hyvä stailaus korostaa asunnon ominaisuuksia"

Kiinteistövälittäjä Heidillä on asuntomyymälä Kauniaisissa, Espoon Laaksolahdessa ja Leppävaarassa. Myös hän käyttää toisinaan ammattistailausta asunnon myynnin edistäjänä.

Stailaamisessa on useita hyviä puolia, ja jokaisessa asunnossa on Metsäsen mukaan omat, ainutlaatuiset puolensa, joita stailaamalla voi korostaa.

– Hyvä stailaus korostaa asunnon ominaisuuksia, mutta ei peitä niitä. Stailaus tuo esiin, mikä kodissa on hyvää, ja korostaa siitä, Metsänen muotoilee.

"Kun ostaja tulee paikalle, asunto ei näytäkään siltä kuin kuvissa"

Stailauksen avulla asunnosta voidaan saada raikkaat ja avarat kuvat. Ongelmaksi voi kuitenkin muodostua se, että stailaus yleensä puretaan kuvien ottamisen jälkeen.

– Kun ostaja tulee paikalle, asunto ei näytäkään siltä kuin kuvissa. Tällöin ostaja voi pettyä, Metsänen sanoo.

Se, että asunnosta tehdään kuvissa paremman ja houkuttelevamman näköinen, on toki tiettyyn pisteeseen asti hyvä idea. Metsänen kuitenkin varoittaisi tekemästä asunnosta liian erinäköistä kuin se todellisuudessa on – se kun ei palvele ketään.

Heidin vinkit kodin myyntiä varten:

Siivous – siivoa asunto hyvin.

Raivaus – liiat tavarat vinttiin tai muuten pois näkyvistä.

Kodille sopiva stailaus

– Jos ostaja on tulossa ostamaan modernia ja nykytrendien mukaan stailattua kotia, hän toteaa paikalle saavuttuaan, että tämä asunto onkin selkeästi 1980–1990-luvulta, ei tämä olekaan sitä, mitä hän hakee. Eihän stailauksesta silloin ollut hyötyä, jos ostaja on tullut ostamaan hienosti remontoitua asuntoa.

Lue myös:

    Uusimmat