Löytyisikö hyllystäsi kymppitonnien arvoinen Harry Potter? Näin tarkistat

Onko teidän hyllyssänne kymppitonnin arvoinen Harry Potter? Näin tarkistat 0:35
Onko teidän hyllyssänne kymppitonnin arvoinen Harry Potter? Näin tarkistat.

Harry Potter -teoksen englanninkieliset ensipainokset ovat hinnoissaan.

Kirjojen ensipainokset voivat tunnetusti nousta arvossaan, mutta harva sentään tällaisiin summiin! Harry Potter ja viisasten kivi -teoksen painoksilla voi nimittäin tienata tonnin jos toisenkin. Katso kirjojen kuvia yllä olevalta videolta!

Kirjoitusvirheellä on hintaa

Vuonna 2022 huutokaupattavaksi päätyneen, englanninkielisen vuoden 1997 ensipainoksen hinnaksi arvioitiin jopa 23 000 euroa, sillä sen nimisivulla on virhe. Kirjailija J.K. Rowlingin nimi on kirjoitettu muotoon J.A. Rowling.

Laidlaw Auctioneersin myymässä teoksessa ei myöskään ole monille tuttua, värillisin kuvin koristettua kansilehteä, ja sen takakannessa todetaan, ettei kyseinen versio ole lopullinen ja oikoluettu teksti, kertoo Tyla.com.

Vuonna 2017 Bonhams-huutokauppa myi samantapaisen teoksen noin 11 000 eurolla. 

Tällainen oli "maailmanennätyshinta"

Vielä kovempaa hintaa on saatu toisesta englanninkielisestä vuoden 1997 ensipainoksesta, jossa oli useampia mokia.

Kirjan nimessä oli takakannessa kirjoitusvirhe, tavaralistassa sivulla 53 taikasauva oli epähuomiossa listattu kahdesti Tylypahkaan tarvittavien tarvikkeiden listassa, ja kaiken kukkuraksi kirjailijan nimi on sisäsivulla muodossa Joanne Rowling.

Runsaasti virheitä sisältävää ensipainosta pääsi liikkeelle vain 500 kappaletta, ja niistäkin 300 meni kirjastoihin. Wales Onlinen mukaan maailmaennätyshinta kirjasta on noin 330 000 euroa. Bonhams-huutokauppa puolestaan kertoo myyneensä vuonna 2021 tämäntyyppisen kirjan 125 000 eurolla. 

Hintaa jopa kymppitonneja

Toisesta versiosta, jossa kirjailijan nimi löytyi teoksesta sekä muodossa "J.A. Rowling" että "Joanne Rowling", pulitettiin 41 000 euroa.

Self.comin mukaan myös vuoden 2000 painosversioon lipsahti virhe, jossa taikasauva oli epähuomiossa listattu kahdesti Tylypahkaan tarvittavien tarvikkeiden listassa. Tämänkin teoksen arvoksi laskettiin jopa 22 000 euroa.

Katso myös: Tiesitkö tästä iPhone-kikasta? Näin ohjaat puhelinta kuin Harry Potter!

Tiesitkö tästä iPhone-kikasta? Näin ohjaat puhelinta kuin Harry Potter 0:47

Lue myös:

    Uusimmat