Mainos

Loukkaantuneita hoitoon kotipaikkakunnille

Konginkankaan bussiturmassa loukkaantuneita siirretään viikonlopun aikana kotipaikkakuntiensa sairaaloihin. Yhden loukkaan tuneen tila on vakava.

Keski-Suomen keskussairaalassa Jyväskylässä oli aamulla hoidossa yhteensä kymmenen loukkaantunutta. Heistä viisi on teho-osastolla, joista kolme tehostetun hoidon hoitopaikoilla. Ylilääkäri Jorma Teittinen kertoo, että kaksi potilasta on samalla osastolla tehostetun tarkkailun hoitopaikoilla. Teho-osastolle siirrettiin vielä eilen illalla yksi potilas kello 20 päättyneestä leikkauksesta.

Eilen leikattiin yhteensä kuusi potilasta. Potilaiden tila on yhtä teho-osastolla hoidettavana olevaa potilasta lukuunottamatta vakaa. Teittisen mukaan potilaalla on aivovamma ja hänen tilansa on erittäin vakava. -Potilaalla on pään alueen pahoja ruhjeita. Tällöin seurataan aivopaineen nousua ja arvioidaan tarvitaanko lisätoimia.

Potilaita kotiin viikonloppuna

Yksi Keski-Suomessa sairaalahoidossa ollut on ilmeisesti päässyt kotiin tänä aamuna. Keskussairaalassa olevista yksi kotiutuu todennäköisestihuomenna. Muiden hoitoa jatketaan viikonlopun yli. Onnettomuudessa loukkaantuneita on hoidettu yhteensä neljässä sairaalassa. Yksi loukkaantuneista kävi eilen Jyväskylässä ainoastaan polikliinisessa tarkastuksessa ja siirrettiin sen jälkeen Jorvin sairaalaan Espooseen. Hänen vointinsa on tällä haavaa hyvä.

Eilen Tampereen yliopistolliseen sairaalaan siirrettyjen kahden potilaan tila on vakaa.
-Toinen potilaista on leikattu. Toinen henkilö ei tarvinne leikkausta ollenkaan, eikä hänen sairaalassaoloajastaan tule välttämättä kovin pitkää. Olosuhteisiin nähden tilanne on hyvä, johtajaylilääkäri Ossi Auvinen kertoo. Myös Töölön sairaalassa Helsingissä leikkausta odottava henkilö voi hyvin. Potilaiden siirrot Jyväskylästä kotipaikkakuntiensa sairaaloihin jatkuvat lauantaina. Yksi potilas siirretään Tampereen yliopistolliseen sairaalaan ja yksi Töölön sairaalaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.