Loppuvatko Ferrarin sisäiset sodat Sebastian Vettelin lähdön jälkeen? – Talli linjasi odotuksensa kaksikolle: "Yksikään yksilö ei mene tiimin edelle"

0:42
Sebastian Vettel teki Ferrarin sisäisistä ristiriidoista julkisia varsin useaan kertaan. Bahrainissa hän meni paljastamaan, mitä palaverissa oli Leclercin kanssa sovittu.

Ferrarin kuskikaksikko Charles Leclerc ja Carlos Sainz kertovat saaneensa lupaavan alun talliparina ennen uuden F1-kauden alkua.

Viimeiset kaksi kautta Ferrarin sisällä käytiin jatkuvaa nokittelua, kun Kimi Räikkösen tilalle tiimiin astunut Leclerc kävi varsin julkiseksi yltynyttä taistelua Sebastian Vetteliä vastaan.

Nyt nelinkertainen maailmanmestari Vettel on vaihtanut Aston Martinille ja tilalle on tullut McLarenilla viimeksi ajanut Carlos Sainz.

Tallipäällikkö Mattia Binotto joutui kommentoimaan ja sovittelemaan Leclercin ja Vettelin välejä useaan kertaan. Hän on nyt varsin luottavainen, ettei vastaavia ongelmia ole tulossa Sainzin kanssa.

– Minusta heidän keskinäinen suhteensa on lähtenyt käyntiin erittäin hyvin. Olen siitä erittäin luottavainen, koska alku lupaa hyvää tulevaisuudelle, Binotto totesi perjantain lehdistötilaisuudessa.

– Yritämme keskittyä kehittymään tallina. Se tapahtuu läpinäkyvyyden ja luottamuksen kautta.

– Talli tulee meillä aina ensimmäisenä. Yksikään yksilö ei mene tiimin edelle. Olemme siitä kaikki tietoisia. Olemme keskustelleet siitä, että voittaaksemme maailmanmestaruuden meidän täytyy ensin voittaa kaikki muut autot ja kuljettajat, Binotto linjaa.

Leclerc ja Sainz vakuuttavat yhteispelin toimivan

Leclerc ja Sainz ovat ainakin ennen tositoimien alkamista varsin samalla sivulla Binotton kanssa siitä, mitä tiimi heiltä tallikaksikkona odottaa.

Kolmatta kauttaan Ferrarilla aloittava Leclerc näkee kuskien yksilöllisten ja tallin etujen tarvitsevan kompromissia, mutta silti tallin etu tulee aina ensimmäisenä.

– Carlos haluaa lyödä minut ja minä hänet. Radalla ollessamme meidän täytyy olla varovaisia, kun taistelemme keskenämme. Meillä täytyy olla näkemys, että mitä voimme tehdä paremmin tiimin kannalta, Leclerc listaa.

– Tärkeintä on erottaa, mitä tapahtuu radalla ja mitä sen ulkopuolella. Ollessamme ulkona autosta meidän täytyy tehdä töitä yhdessä ja auttaa tallia kehittymään. Sama pätee autossa esimerkiksi taktiikan toteuttamisessa.

– Se on hiuksenhieno viiva, joka jokaisen tallikaverin täytyy löytää. Carlos on todella kilpailuhenkinen, mutta hän on täällä myös ajattelemassa tallin etua, kuten minäkin. Meidän täytyy olla siinä fiksuja, Leclerc kommentoi.

Sainz ottaa uutena kuskina paikkansa nöyränä vastaan. Hän on aloittanut uusiin työtovereihinsa tutustumisen tunnustellen.

– Olemme jo aloittaneet oikealla jalalla, ja tulemme hyvin toimeen keskenämme. Olemme olleet monet kerrat yhdessä sekä Fioranossa että Maranellossa tammi-helmikuussa. Minulla ei ole koskaan ollut mitään ongelmia yhdenkään tallikaverin kanssa, joten en tiedä, miksi minulla pitäisi tulla sellaisia Charlesin kanssa, Sainz pohtii.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja