"He olisivat olleet väärässä, jos he olisivat pitäneet Kimin" – David Coulthard tykitti suoraa tekstiä Ferrarista

F1-kauteen ennakkosuosikkina lähtenyt Ferrari on ollut pahasti kakkosraiteella, kun Mercedes on napsinut kaksoisvoittoja toistensa perään. Samalla Ferrarin sisällä Sebastian Vettelin ja uuden kuljettajan, Charles Leclercin tilanne on herättänyt huomiota.

Talvella Ferrarille vaihtanut Leclerc on osoittanut useaan otteeseen potentiaaliaan uuden kauden alkupuoliskolla. Samalla Vettel on ollut vaikeuksissa ja Ferrari on turvautunut jopa sangen kyseenalaisiin tallimääräyksiin.

Muun muassa Mika Häkkisen tallikaverina McLarenilla toiminut David Coulthard avasi ristiriitaa, jonka keskellä erityisesti Vettel on.

– Charles tekee juuri sitä, mitä hänen on tehtävä. Hän haluaa olla nopeampi ja jos hän näkee eroja, niin hän takertuu niihin. Sebastianilla on toinen tavoite: tehdä Ferrarista voittoauto.

– Joten nyt puhutaan kahdenlaisesta paineesta. ”Sebin” on pakko voittaa, mikään muu ei riitä. Charlesin kohdalla tilanne on helpompi. Hänen pitää vain olla nopeampi kuin Sebastian, jotta hän voi osoittaa sen, että hän pystyy päihittämään nelinkertaisen maailmanmestarin, Coulthard kävi läpi Auto Bildille.

Coulthard ei kuitenkaan lähtenyt kritisoimaan Ferrarin päätöstä ottaa Leclerc toiseksi kisakuskiksi. Hän ja Kimi Räikkönen vaihtoivat lopulta paikkoja, kun Räikkönen siirtyi Alfa Romeolle.

– Sebastianilla oli stressitön vaihe Kimin kanssa, mutta Ferrari olisi ollut väärässä, jos he olisivat pitäneet hänet (Räikkösen), Coulthard latasi.

– Me kaikki haluamme kovia vääntöjä tallikaverien välillä. Ihan kuten (Ayrton) Sennan ja (Alain) Prostin, Lewisin (Hamilton) ja Nicon (Rosberg) tai nyt Charlesin ja Sebastianin välillä on.

– Ei tuossa tarvitse katsoa kuin Red Bullia. Max Verstappen ei saa ollenkaan painetta Pierre Gaslyltä, joka ei ole saanut juonenpäästä kiinni. Tuo ei ole lainkaan hyvä tilanne, Coulthard totesi, viitaten siihen, miten tallikaverien kilpailu vie koko tallia eteenpäin. 

Lue myös:

    Uusimmat