Loppuottelua kohti toipuva Harry Kane piti puoliajalla palopuheen pukukopissa – "Siksi pystyin juoksemaan kentälle juhlimaan"

Tottenham nousi uskomattomalla tavalla keskiviikkona Mestarien liigan loppuotteluun, kun se voitti Ajaxin 3-2. Loukkaantuneen Harry Kanen visiitti pukukopissa 0-2-tappioasemassa inspiroi joukkuetta.

Lontoolaisjoukkue oli toiselle jaksolle lähdettäessä yhteismaaleissa 0-3-tappiolla, kun Kanea korvannut brasilialainen Lucas Moura iski hattutempun ja johdatti Spursin loppuotteluun vierasmaalisäännön turvin.

Puolustaja Kieran Trippierin mukaan Kane ei kaunistellut sanojaan pukukopissa. Vaikuttivat Kanen sanomiset tai eivät, toisella puoliajalla nähtiin täysin toisennäköinen Tottenham.

– Ensimmäinen puoliaika oli pettymys ja annoimme heidän pelata. Menin pukukoppiin puoliajalla ja tiesimme, ettemme olleet tarpeeksi hyviä, puolivälierien avausosassa Manchester Cityä vastaan nilkkansa loukannut Kane sanoi Reutersin mukaan.

– Puhuimme, että meillä on 45 minuuttia aikaa antaa kaikkemme. Olen ennen kaikkea fani ja tiedän, miten paljon tämä merkitsee seuralle.

Moura kavensi ottelun 55. minuutilla. Hyökkäjän toinen osuma syntyi vain neljä minuuttia myöhemmin. Viimeisillä sekunneilla täydentynyt hattutemppu kruunasi kirin.

– Jätkät kaivoivat syvältä ja osoittivat intohimoa. Et voi pyytää enempää. Meidän täytyi odottaa saadaksemme kolmas viimeisellä minuutilla ja löysimme keinon. Olen vain sanaton. Olen fani. Haluan voittaa ja tiedän, miten paljon tämä merkitsee kaikille seurassa. 

– Katsoin peliä miettien, mitä itse tekisin kentällä. Sitä ei pysty kytkemään pois päältä, Kane nauroi.

Hyökkääjä kertoi nilkkavammastaan toipumisen sujuvan hyvin. 

– Aloitan suoran juoksemisen tällä viikolla. Siksi pystyin juoksemaan kentälle lopussa juhlimaan, Kane sanoi.

Tottenham kohtaa seurahistoriansa suurimmassa ja tärkeimmässä ottelussa kesäkuun 1. päivä Mestarien liigan loppuottelussa Liverpoolin.

Englannin maajoukkueen kapteeni ei ota mitään itsestäänselvyytenä.

– Voitimme Manchester Cityn ja Ajaxin, joten minun on harjoiteltava entistä kovempaa todistaakseni kykyni valmentajalle, Kane sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat