Harry Kanella oli tilaisuus sinetöidä Englannin finaalipaikka – ”En voisi pyytää häneltä enempää”

Jalkapallon MM-kisojen välierissä jatkoaikatappion kokeneen Englannin päävalmentaja Gareth Southgate puolustaa tähtihyökkääjäänsä Harry Kanea tämän saamalta kritiikiltä.

Kanella oli Kroatiaa vastaan tilaisuus viedä Englanti 2-0-johtoon, mutta Tottenhamin maalitykki neppasi pallon pienestä kulmasta tolppaan. Tilanne vihellettiin paitsioksi, vaikka videotarkistus olisi saattanut maalin syntyessä osoittaa toisin.

Englanti koki kuitenkin 1-2-tappion, kun Mario Mandzukic ratkaisi kamppailun jatkoajalla. Kane sai pettyneiltä brittifaneilta kritiikkiä tehottomuudestaan, mutta Southgaten mukaan tähän vaikutti moni asia.

– Minun pitää katsoa taaksepäin. Mielestäni hän on antanut joukkueelle kaikkensa, ja pelissä oli toisella puoliajalla jakso, jossa meillä ei ollut määräävää asemaa, Southgate vastasi Goal.comin mukaan.

– Peli alkoi mennä liikaa päästä päähän -pelaamiseksi emmekä luoneet paikkoja, kuten olisimme halunneet.

Kane paukutti turnauksessa kuusi maalia Englannin edetessä ensimmäistä kertaa MM-välieriin sitten vuoden 1990.

– Hän on kipparoinut joukkuetta upeasti läpi turnauksen enkä voi pyytää häneltä enempää kapteenina tai ihmisenä viimeisten kolmen viikon ajalta, Southgate kommentoi.

Kane: Tämä sattuu jonkun aikaa

Kane oli tappion jälkeen murtunut mies. Hyökkääjä twiittasi yöllä tuntemuksiaan ja lisäsi mukaan kuvan, jossa Southgate lohduttaa häntä.

– Tämä sattuu paljon. Se tulee sattumaan jonkun aikaa. Voimme olla ylpeitä ja tulemme takaisin. Kiitos kaikille tuesta, Kane kirjoitti.

BBC Radio 5:n haastattelussa Kane jaksoi katsoa Englannin taivalta ylpeänä.

– Tämä on ollut mahtava taival, mutta se sattuu todella paljon. Halusimme mennä jatkoon ja voittaa tämän. Luulimme, että meissä on riittävästi menemään läpi, mutta niin ei käynytkään, Kane harmitteli.

– Isoissa peleissä pienet marginaalit ratkaisevat. Pallo putosi heille lopussa, ja hän (Mandzukic) iski se sisään.

– Pelasimme hyvin alussa ja jatkoajalla, mutta hukkasimme muutaman tilaisuuden tappaa heidät, Kane totesi.

Lue myös:

    Uusimmat