Lomakohteena Teneriffa? Näe ja koe nämä!

Kanarian suurin saari Teneriffa tunnetaan erityisesti upeista rannoistaan ja ihanasta auringostaan. Rantapäivien vastapainoksi saarella riittää myös paljon nähtävää ja tekemistä.

Lumoavaa luontoa

Keskellä Teneriffaa kohoava tulivuori Teide (3 718 m) on Espanjan korkein huippu. Köysirata vie 3 550 metriin kymmenessä minuutissa. Huipulle aikovan on anottava erikseen lupaa kansallispuiston toimistosta, joka sijaitsee pääkaupunki Santa Cruzissa.

Tutustu myös Teiden ympärillä levittäytyvän kansallispuiston kuumaisiin maisemiin. Roque Cinchadon komea magmapatsas koristi aikanaan tuhannen pesetan seteliä. Vehreämpää on saaren pohjoisosissa. Kauniit Anaga-vuoret ovat mainio päiväretki- tai vaelluskohde.

Saaren läntisin piste Punta de Teno majakoineen on kaunis näköalapaikka. Maisemat ovat upeat myös läheisessä Los Gigantesissa, jossa kalliojättiläiset kohoavat merestä jyrkästi liki 600 metrin korkeuteen.

Drago Milenario, joka on Icod de los Vinosissa kasvava, arviolta 600 vuotta vanha lohikäärmepuuvanhus, kuuluu Teneriffan must-nähtävyyksiin. Jättipuun rungon ympärys on yli kuusi metriä.

Vesipuistoja ja papukaijoja

Puerto de la Cruzissa sijaitseva Loro Parque on koko perheen suosikkikohde. Papukaijapuistossa asustaa yli 3 000 papukaijaa, jotka edustavat 340 lajia. Puistossa pääsee ihastelemaan myös muita eksoottisia eläimiä, kuten apinoita, alligaattoreita, tiikereitä, jaguaareja ja pingviinejä. Lisäksi puistossa on miekkavalasallas, akvaario ja orkideapuutarha.

Vesipeto suuntaa vuonna 2008 Costa Adejessa avattuun vesipuisto Siam Parqueen, jossa keinutaan maailman korkeimmissa, liki kolmimetrisissä tekoaalloissa. Thaimaalaiseen tyyliin rakennetussa puistossa on lisäksi tarjolla on sen seitsemää sorttia liukumäkiä ja muita huvituksia.

Polskimaan pääsee myös Lago Martianezissa, Puerto de la Cruzissa. Taiteilija-arkkitehti César Manriquen suunnittelemalla kauniilla allasalueella on merivesialtaita, pieni lampi ja kauniita palmu- ja kukkaistutuksia. Lähellä levittäytyvät myös mustat laavahiekkarannat.

Kulttuuria Santa Cruzissa

Pääkaupunki Santa Cruz de Tenerife hemmottelee matkailijaa kulttuurilla. Kaupungissa on useita mainioita museoita. Käy ainakin Muse de la Naturaleza y El Hombressa, jossa on esillä saarten alkuasukkaiden guanchien muumioita.

Santa Cruz de Tenerifen vanhimmassa kirkossa Iglesia de Nuestra Senora de la Concepciónissa on upea kellotorni. Alttarin pyhä risti Santa Cruz de la Conquista antoi kaupungille nimen.

Espanjalaisarkkitehti Santiago Calatrava Vallsin suunnittelema, vuonna 2003 valmistunut Auditorio de Tenerife Adán Martín on moderni konserttitalo, joka kiinnostaa niin arkkitehtuurin, tanssin, oopperan kuin klassisen musiikinkin ystäviä. Auditorion moderni muoto on yksi pääkaupunki Santa Cruz de Tenerifen symboleista.

Teksti: Sari Peltonen / Mediafocus

Kuvat: Kanariansaarten matkailutoimisto Islas Canarias, SXC, Teneriffan matkailutoimisto

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja