Susanna Nyman, 52, auttaa työkseen ylipainoisia suomalaisia. Hän tietää omakohtaisesti, mistä puhuu: vuosien takainen lohtusyöminen kerrytti kroppaan 26 ylikiloa ja sai aikaan kokonaisvaltaisen huonon olon.
Susanna Nyman seisoo tuskastuneena vaatekaapin äärellä. Edessä on kyläreissu, joten päälle on vedettävä jotain muuta kuin legginsit ja ylisuuri t-paita. Mikään vähääkään siistimpi vaate ei mahdu päälle.
Peilistä katsoo outo henkilö. Tämä on hirveää, Susanna manaa.
17 vuoden takaiset ajatukset nousevat hetkessä pintaan, kun Susanna alkaa kertoa suhteestaan ruokaan.
Susannan aiemmin normaali suhde ruokaan vääristyi aikuisiällä. Muutos oli monen tekijän summa: muutto uudelle paikkakunnalle, pitkää päivää paiskinut puoliso, epäsäännöllinen elämänrytmi, yksinäisyyden tunne.
− Ydinkysymys on usein jollain tapaa kietoutunut alitajuiseen turvattomuuteen. Syöminen lohduttaa niin väsymyksessä, stressissä kuin kiireessäkin ja luo turvallisuuden tunnetta, Susanna pohtii.


